În China trăiesc peste 34.000 de specii de plante vasculare (subregnul Cormobionta — cele mai evoluate plante de pe Pământ, n.r.), ocupând prin prisma acestui criteriu locul al treilea în lume. China se află însă pe primul loc în topul mondial al ferigilor, cu peste 2.200 de specii.

Congresul Internaţional de Botanică se desfăşoară în Shenzhen, un oraş din pronvicia Guangdong din sudul Chinei, în perioada 23 — 29 iulie.

"Congresul are loc în China datorită resurselor abundente de plante sălbatice ale Chinei, dezvoltării rapide a tehnologiei botanice şi creşterii economice", a declarat Ge Song, secretarul general al comitetului de organizare al celei de-a 19-a ediţii a IBC.

China a înţeles importanţa avută de dezvoltarea tehnologiei botanice şi a biodiversităţii şi a înfiinţat 2.740 de rezervaţii naturale, care acoperă 14,8% din totalul suprafeţei sale continentale.

Aproximativ 6.000 de delegaţi din aproape 100 de ţări şi regiuni participă la congresul din acest an.

IBC, cel mai important eveniment la care participă experţii în botanică, este organizat din şase în şase ani începând din 1900.