Portalul Omega notează că informaţiile au fost confirmate de o sursă sigură din cadrul Departamentului Operaţiuni Speciale al Ministerului de Interne. În prezent, atât şefii instituţiei, cât şi anumiţi procurori ar depune eforturi majore pentru a-i elibera pe cei doi poliţişti suspectaţi de trafic de droguri.

Omega mai scrie că de acest caz s-ar ocupa procurorul Aurel Ciocan, însă un interes sporit l-ar manifesta şi procurorul Liliana Partole, întrucât ea ar folosi diferite metode pentru a nu permite reţinerea poliţiştilor. De asemenea, portalul menţionează că şi conducerea ministerului ar fi interesată în continuarea schemei de punere în circulaţie a drogurilor în cluburile de noapte din capitală.

Potrivit aceluiaşi site, deşi ofiţerii de investigaţie ar şti că din grupare fac parte şapte persoane, totuşi, Ministerul Afacerilor Interne a anunţat despre reţinerea doar a două persoane, dintre care una ar fi fost eliberată între timp. Implicat în schemă ar fi aşa-zisul grup „Cavcaliuc”, iar toate ilegalităţile ar fi comise sub acoperirea funcţiei sale de şef adjunct al IGP.

Procurorul Liliana Partole nu a răspuns la niciunul dintre cele două numere de serviciu, iar şeful adjunct al IGP, Gheorghe Cavcaliuc, avea telefonul deconectat. La rândul său, procurorul Aurel Ciocan a declarat că nu investighează acest caz.

Şi ofiţerul de presă al MAI, Alina Zbancă, a negat informaţiile apărute pe site-ul Omega, subliniind că Serviciul Protecţie Internă şi Anticorupţie al ministerului i-a reţinut pe cei doi angajaţi şi nu are cum aceeaşi instituţie să contribuie la eliberarea lor.

Gheorghe Cavcaliuc a mai apărut în vizorul presei după ce şi-a ridicat într-un an o casă de vacanţă de lux. Imobilul se află pe teritoriul unei aşa-zise întovărăşiri pomicole de lângă comuna Truşeni, municipiul Chişinău. Potrivit declaraţiei cu privire la venituri şi proprietăţi, lotul deţinut de şeful adjunct al IGP ar avea o valoare cadastrală de 304 lei. Colonelul a mai declarat un automobil Mercedes produs în 2013, pe care l-ar fi cumpărat cu aproximativ 500 de mii de lei. Cavcaliuc a spus că a adunat banii pentru casă din salariu, deoarece munceşte de 17 ani.