Un cuplu de moldoveni a rămas fără copii în SUA: Ministerul Afacerilor Externe s-a autosesizat

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Un cuplu de moldoveni din Statele Unite ale Americii cer ajutor. Au nevoie de 70 mii de dolari ca să achite serviciile avocatului care le-ar putea întoarce nou-născutul și fetița de 3 ani, luați de organele de ocrotire a copiilor.

Dumitru și Aliona Diaconu sunt originari din Bălți, iar astăzi locuiesc în orașul Spokane din statul Washington, SUA. Ei sunt acuzați de abuz asupra nou-născutului, deoarece medicii i-au găsit sânge între creier și scheletul capului. Potrivit mamei, copilul s-a născut mai devreme, cu complicații și a stat în incubator 7 săptămâni, respirând printr-un tub.

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene precum şi Ambasada Republicii Moldova la Washington s-au autosesizat pe marginea informaţiei apărute în presă, potrivit căreia autorităţile americane au privat de copii o familie de cetăţeni moldoveni aflaţi în SUA.

La momentul actual, Ambasada Republicii Moldova în SUA este în proces de stabilire a contactelor cu familia respectivă pentru elucidarea tuturor circumstanţelor acestui caz.

Totodată, Ambasada va interveni pe lângă autorităţile americane şi va comunica despre rezultatele acţiunilor întreprinse.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...