Poroșenko i-ar fi retras lui Saakașvili cetățenia ucraineană: „Încă un pas spre instaurarea dictaturii”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, i-ar fi retras fostului guvernator al regiunii Odessa, Mikheil Saakașvili cetățenia ucraineană, informează Serviciul ucrainean de Migrație.

Potrivit unui comunicat, președintele a semnat un decret cu privire la retragerea cetățeniei ucrainene. Retragerea cetățeniei în conformitate cu legislația în vigoare este o normă constituțională.

Materialele în cazul lui Mikheil Saakașvili prezentate la președinția ucraineană de către Procuratura Generală de la Kiev au parvenit din Georgia și au fost examinate de Serviciul ucrainean de Migrație și în cadrul Comisiei privind cetățenie pe lângă președintele ucrainean.

După cum menționează Serviciul de Stat pentru Migrație, acest lucru a fost cauzat de informațiile false pe care acesta le-a oferit atunci când a primit pașaportul.

Fostul guvernator al regiunii Odessa a reacționat printr-o imagine, postată pe o rețea de socializare: „Retragerea cetățeniei ucrainene lui Mikheil Saakașvili este încă un pas spre instaurarea dictaturii”.

Menționăm că, în decembrie 2015, Saakașvili a rămas și fără cetățenia Georgiei, deoarece avea pașaport ucrainean.

Saakașvili a fost președinte al Georgiei din 2004 până în 2007 și din 2008 până în 2013.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...