Trimite e-mail | Printeaza
Social
26.07.2017

Pe pachetele și ambalajele exterioare ale produselor din tutun vor fi imprimate avertismente de sănătate

Începând cu 1 ianuarie 2018, pe toate pachetele și ambalajele exterioare ale produselor din tutun autohtone sau de import, plasate pe piață,  vor fi imprimate avertismente de sănătate.  În acest sens, astăzi, cabinetul de miniștri a aprobat Regulamentul sanitar privind avertismentele de sănătate și etichetarea produselor din tutun și produselor conexe.

Scopul proiectului este de a contribui la îmbunătăţirea stării de sănătate a populaţiei prin informarea, în special a femeilor de vârsta fertilă, a gravidelor și mamelor în perioada de alăptare și a minorilor, despre dauna și consecințele fumatului pentru sănătate.

Astfel, conform Regulamentului pe fiecare pachet unitar și pe orice ambalaj exterior al produselor din tutun autohtone sau de import vor fi imprimate avertismente de sănătate în limba de stat. Avertismentele vor ocupa întreaga suprafață rezervată lor și nu pot fi comentate, parafrazate sau însoțite de alte texte sau imagini. Acestea se vor  încadra într-un chenar negru cu lățimea de 1 mm care este inclus în interiorul suprafeței rezervate pentru avertismente.

Menționăm că, toate pictogramele pentru avertismentele textuale au fost autorizate de Guvernul Australiei și Canadei, iar restul pictogramelor au fost elaborate în cadrul Grupului de lucru instituit pentru elaborarea regulamentului sanitar. La fel, va fi creată biblioteca electronică de unde agenții economici vor prelua modelele de avertismente de sănătate, anunță Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus