Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Au fost revocați din funcție…

Au fost revocați din funcție doi membri ai Comisiei pentru decernarea Premiului Național. Cine sunt aceștia

În contextul reorganizării cabinetului de miniștri, doi membri ai Comisiei pentru decernarea Premiului Național au fost revocați. Pentru a asigura funcționarea Comisiei s-a propus ca Ruxanda Glavan să fie înlocuită cu Stela Grigoraș, numită  în fruntea Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, iar Victor Zubcu și Lilia Pogolșa, să fie înlocuiți cu Monica Babuc, numită  ministră a Educației, Culturii și Cercetării. 

Având în vedere că Ministerul Culturii a preluat domeniile de activitate ale Ministerului Educației (unde Lilia Pogolșa deținea funcția de viceministră) și ale Ministerului Tineretului și Sportului (unde Victor Zubcu deținea funcția de ministru), Monica Babuc deține acum funcția de ministru a Educației, Culturii și Cercetării și, respectiv, de vicepreședinte a Comisiei pentru decernarea Premiului Național.

Premiul Naţional se decernează în scopul recunoaşterii şi încurajării activităţii de cercetare, dezvoltare ştiinţifică şi tehnologică, a performanţelor artistice şi sportive. Premiul Naţional constă din diplomă, medalie şi o gratificaţie bănească în valoare de 100 mii lei. Anual Guvernul acordă 10 premii naţionale.