(foto) Imagini înfiorătoare. Cum vor arăta noile ambalaje ale pachetelor de țigări comercializate în Moldova

Foto: pc: Charleston Gazette

Astăzi, cabinetul de miniștri a aprobat Regulamentul sanitar privind avertismentele de sănătate și etichetarea produselor din tutun. Conform deciziei, începând cu 1 ianuarie 2018, pe pachetele de țigări vor fi imprimate fotografii, care reprezintă consecințele fumatului.

Scopul proiectului este de a contribui la îmbunătățirea stării de sănătate a populaţiei prin informarea despre daunele și consecințele fumatului pentru sănătate. Principalele ținte rămân a fi femeile de vârsta fertilă, a gravidele și mamele în perioada de alăptare și minorii.

Astfel, conform Regulamentului pe fiecare pachet și pe orice ambalaj exterior al produselor din tutun autohtone sau de import vor fi imprimate avertismente de sănătate în limba de stat. Avertismentele vor ocupa întreaga suprafață și nu pot fi comentate, parafrazate sau însoțite de alte texte sau imagini. Acestea se vor  încadra într-un chenar negru cu lățimea de 1 mm.

Toate pictogramele pentru avertismentele textuale au fost autorizate de Guvernul Australiei și Canadei, iar restul pictogramelor au fost elaborate în cadrul Grupului de lucru instituit pentru elaborarea regulamentului sanitar.

3

2

4

1

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente