03:08:21 24.04.2024
Stiri

Cine vor fi miniștrii în Guvernul „reformat”: Premierul Filip i-a numit pe rând; Un singur minister rămâne FĂRĂ ministru

Politică 26.07.2017 15:15 Vizualizări4288 Autor: Ziarul National
Cine vor fi miniștrii în Guvernul „reformat”: Premierul Filip i-a numit pe rând; Un singur minister rămâne FĂRĂ ministru


Cei nouă miniști din Guvernul rămas cu mai puține ministere vor fi conduși exclusiv de persoane delegate de Partidul Democrat în funcții.

Premierul Pavel Filip i-a numit astăzi, în debutul ședinței Executivului, pe „noii” miniștri după ce Parlamentul a aprobat noua structură a Guvernului care a rămas cu nouă ministere din 16.

Astfel, Ministerul Economiei și Infrastructurii va fi condus în continuare de Octavian Calmâc, Ministerul Finanțelor - de Octavian Armaș, Ministerul Justiției - de Vladimir Cebotari, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene - de Andrei Galbur, Ministerul Afacerilor Interne - de Alexandru Jizdan, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării - de Monica Babuc (până acum ministră a Culturii), Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale - de Stela Grigoraș (până acum ministră a Muncii, Protecției Sociale și Familiei), iar Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului - de Vasile Bâtcă (până acum ministru al Dezvoltării Regionale și Construcțiilor).

În funcție rămâne și vicepremierul pentru Reintegrare, Gheorghe Balan.

Numai Ministerul Apărării nu va avea deocamdată ministru, funcțiile acestuia fiind exercitate de viceministrul Gheorghe Galbura.

La ședințele Guvernului vor participa, ca și până acum, bașcanul găgăuz și președintele Academiei de Științe a Moldovei.

Tot astăzi, Cabinetul de miniştri a aprobat structura-tip a Regulamentului privind organizarea şi funcţionarea Ministerelor. Conform structurii aprobate, conducerea Ministerului este exercitată de către ministru, un secretar general de stat și secretari de stat. Numărul secretarilor de stat pentru fiecare Minister va fi stabilit de Guvern, în funcție de domeniile de activitate ale Guvernului, transmise în competența autorității.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md