Președintele Fundației Moldova de la Washington: Formațiunile politice ar trebuie să se concentreze acum pe consolidarea în teritoriu

Foto: Europalibera.org

Protestele anunțate de unele partide de opoziție nu-și mai au rostul, iar formațiunile politice ar trebuie să se concentreze acum pe consolidarea reprezentării proprii în teritoriu. Această opinie a fost exprimată de către președintele Fundației Moldova de la Washington, Vlad Spânu, într-un interviu pentru Radio Europa Liberă.

„A trecut trenul și nu mai are rost să-și epuizeze puterile și forțele care sunt destul de limitate în Republica Moldova. Și în special mă refer la partidele politice”, a precizat interlocutorul Valentinei Ursu. Spânul afirmă că, în primul rând, partidele ar trebui să se consolideze, prin reducerea numărului lor, prin comasarea formațiunilor care, practic, au aceleași platforme declarate, „însă au șefuleți de partide care nu vor s-o facă”.

A doua chestiune: partidele de astăzi, care protestează în afara sau în interiorul Parlamentului, ar trebui să facă ceea ce face orice partid din orice țară din lume – să creeze o rețea în toate localitățile din Republica Moldova, ca atunci când va veni vremea alegerilor să-și aibă oamenii lor, să-și poată mobiliza votanții, pentru a-și aduna voturile. În special acum când va fi votarea pe circumscripții. Deci, partidele vor trebui să aibă oameni în teritoriu. Și energia aceasta care există acum ar trebui să fie concentrată pe soluționarea anume a problemelor respective”, este convins președintele Fundației Moldova de la Washington, scrie evenimentul.md.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente