Ministerul Sănătății ar fi acționat în judecată mai mulți absolvenți de la Medicină. Le cere despăgubiri de 235.000 lei

Adevarul.ro

Ministerul Sănătăți ar fi acționat în judecată mai mulți absolvenți de la Medicină cerând de la fiecare suma de 235.000 mii lei, pe motiv că nu s-au angajat în spitalele în care au fost repartizați de la minister. Despre aceasta a anunțat pe contul său de Facebook, unul dintre acești absolvenți, Daniel Moscalenco.

Cererea este semnată de viceministrul Olec Creciun.

Ministerul Sănătăți a acționat în judecată pe unii colegi de-ai mei, cerând de la fiecare suma de 235 mii lei, pentru că nu s-au angajat în spitalele în care au fost trimiși de către minister. Asta nu e glumă. Ei chiar au facut-o și cică sunt deja peste 100 de cereri de chemare în judecată. Asta după ce muncești de te rupi 4 ani, fiind răsplătit cu o bursă de rahat, după ce termini rezidențiatul mai ești dator Ministerului.

P.S. Dragi colegi, cei care abia au terminat universitatea, ca sa nu o pățiți și voi, peste 4-5 ani, intrați la rezidențiat în România. Nu e greu deloc. Vă echivalați diploma la București, dați examenele de admitere si plecați acolo. Statul acesta nu vă merită!

P.P.S. Abia aștept și cererea mea de chemare în judecată pentru că nu m-am dus la muncă la Spitalul din Șoldanești”, se spune în postarea absolventului.

Moscalenco

Menționăm că, absolvenții studiilor de rezidențiat au fost repartizați în câmpul muncii, în perioada 17-20 iulie 2017. Mai mult de jumătate dintre ei au primit bilete de trimitere în instituțiile medicale din zonele rurale. Cei mai solicitați în raioane au fost medicii de familie, medicii interniști și reanimatologii.

245 de absolvenți ai studiilor de rezidențiat au fost repartizați în instituțiile medicale din raioane. Dintre aceștia, 41 sunt medici de familie, 27 – medici interniști, 25 – specialiști în sănătate publică, 19 – anesteziologi și reanimatologi, 15 – chirurgi, 15 – obstetricieni -ginecologi și 9 – neonatologi.

Cei mai mulți medici au fost repartizați în raioanele Orhei (20), Cahul (19), Hâncești (16), Criuleni (15) și Anenii-Noi (11).

Bilete de trimitere în instituțiile medicale din Chișinău au primit 113 medici. În același timp, în Bălți au fost repartizați 22 de absolvenți ai studiilor de rezidențiat.

Repartizarea în instituțiile medicale se face în funcție de locurile vacante, reușitele academice și localitățile de baștină ale absolvenților studiilor de rezidențiat.

În acest an 404 tineri au absolvit studiile de rezidențiat.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Cristina Aramă
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente