Mai multe plantații de pepene verde și castraveți au fost verificate de ANSA: Ce au descoperit specialiștii

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Specialiștii Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) au verificat mai multe plantaţii de pepene verde şi castraveţi din 4 raioane ale Republicii Moldova: Călăraşi, Ialoveni, Orhei, Leova. Rezultatele investigațiilor însă au arătat că fructele și legumele sunt bune de consumat și nu depășesc limita de nitrați admisibilă.

La conţinutul multerezidual de pesticide şi nitraţi în total au fost prelevate 106 de probe de pepeni verzi şi 107 de castraveţi.

„Probele prelevate au fost prezentate pentru investigaţii la Centrul Naţional de Verificare a Producţiei Vegetale şi a Solului şi la Laboratorul de încercări a Centrului Naţional de Sănătate Publică. Conform rezultatelor investigaţiilor, depăşiri ale limitelor maxime admisibile de pesticide şi nitraţi nu au fost stabilite”, este menționat într-un comunicat al Agenției.

Cu toate acestea, ANSA atenţionează consumatorii de produse vegetale, să procure legume numai din locurile autorizate, din loturile însoţite de certificate de origine şi de inofensivitate.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...