Poliţist din Făleşti obligat să plătească o amendă de 75 mii de lei

Un ofiţer de urmărire penală din cadrul Inspectoratului de Poliţie Făleşti a fost recunoscut vinovat de comiterea traficului de influenţă şi condamnat la amendă penală de 1 500 unități convenționale, 75 000 lei, cu privarea de dreptul de a ocupa funcții publice în cadrul organelor afacerilor interne timp de 3 ani.

Potrivit procurorilor, efectuând urmărirea penală pe un dosar vizând conducerea mijlocului de transport în stare de ebrietate alcoolică de către un locuitor al raionului Făleşti, ofiţerul a primit de la şofer 600 de euro. Pentru această sumă, ofiţerul se angaja să aranjeze încetarea urmăririi penale cu liberarea de răspundere penală şi tragerea acestuia la răspundere contravenţională.

Poliţistul a fost reţinut de procurorii anticorupţie şi ofiţerii CNA, imediat după primirea banilor solicitaţi.

Atî în cadrul urmăririi penale, cât şi la examinarea cauzei în instanţa de judecată, inculpatul şi-a recunoscut vina în săvârşirea infracţiunii incriminate, solicitând examinarea cauzei în baza probelor administrate în faza de urmărire penală.

Sentinţa este cu drept de atac.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.