11:32:01 28.03.2024
Stiri

Mihai Ghimpu: Vlad Plahotniuc este „NAȘUL” care ar fi comandat arestarea lui Dorin Chirtoacă

Politică 25.07.2017 13:40 Vizualizări2598 Autor: Ziarul National
Mihai Ghimpu: Vlad Plahotniuc este „NAȘUL” care ar fi comandat arestarea lui Dorin Chirtoacă


Liderul liberal, Mihai Ghimpu, îl acuză pentru prima dată direct pe liderul democraților, Vlad Plahotniuc, că ar fi comandat înlăturarea lui Dorin Chirtoacă de la Primăria capitalei și pornirea unui dosar pe numele acestuia.

„În coaliție, eu eram cel care putea să spună un cuvânt. Mai mult decât mine, doar coordonatorul. Iată și cine este nașul acestor comenzi și este clar că e vorba de Plahotniuc, în colaborare cu Dodon și Șalaru, care a anunțat colegii mei încă la sfârșitul anului trecut, după campania prezidențială, că, dacă nu mă conformez cerințelor lui și nu-mi dau demisia, în acest an vor fi arestați, concret a spus, și Iurie Chirinciuc, și Dorin Chirtoacă, și alți membri”, a declarat astăzi Ghimpu într-o conferință de presă.

Acesta a avut un mesaj și pentru procurorii și judecătorii din R. Moldova care ar instrumenta dosare la comandă și nu le-ar păsa că distrug vieți: „Nimic nu-i veșnic. Veți purta răspundere, dacă nu azi - mâine, dacă nu mâine - poimâine, pentru aceste fărădelegi, pentru că nu vă conformați prevederilor Constituției”.

Ca să fie mai convingător, Ghimpu a declarat că procurorii au probe video cum unii funcționari de la Primăria capitalei „iau mită” de zeci de mii de dolari, dar aceștia nu sunt condamnați.

Drept exemplu, liberalul a oferit cazul fostului șef al Direcției municipale pentru Relații Funciare, „nu-i mai țin minte numele”, care ar fi fost prins cum lua mită de „70 de mii de dolari”. Totuși, acesta ar fi protejat, fiindcă „este rudă cu procurorul general”.

Procurorul general, Eduard Harunjen, nu a comentat, deoacamdată, acuzațiile lui Mihai Ghimpu.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md