Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Depunerea proiectelor spre finanţare din fondul Bugetului Civil al municipiului Chişinău

   2227

Primăria municipiului Chişinău informează că la data de 1 august 2017 expiră termenul de depunere a proiectelor spre finanţare din fondul Bugetului Civil. 

Amintim că dosarele se depun în Direcţia Relaţii Publice a Primăriei Chişinău, sau pe adresa de e-mail: bugetcivil@pmc.md. 

Din bugetul civil vor fi finanţate proiectele prioritare ale Primăriei municipiului Chişinău, dar cu implicarea şi la solicitarea reprezentanţilor societăţii civile. Proiectele vor fi clasificate în două categorii - proiecte mari şi proiecte mici. În anul curent, valoarea proiectelor mici va fi de până la 30 mii lei, iar valoarea proiectelor până la 150 mii lei. Pentru a solicita finanţare pentru realizarea unui proiect mic, grupul de iniţiativă trebuie să aibă susţinerea a cel puţin 50 de cetăţeni, iar pentru finanţarea unui proiect mare, e necesară susţinerea a cel puţin 100 de persoane. 

În anul 2017, proiectele prioritare pentru care se va acorda finanţare din bugetul civil vor avea drept scop soluţionarea următoarelor probleme: 
-        Calitatea proastă a drumurilor şi trotuarelor;
-        Managementul defectuos al deşeurilor;
-        Construcţiile neautorizate;
-        Aspectul inestetic al oraşului;
-        Transportul public problematic;
-        Starea proastă a trecerilor subterane;
-        Lipsa locurilor de parcare;
-        Gestionarea defectuoasă a subiectului animalelor fără stăpân;
-        Activitatea întreprinderilor de gestionare a fondului locativ. 

Proiectele ce urmează a fi implementate vor fi selectate de o comisie din cadrul administraţiei publice locale a municipiului Chişinău, dar şi prin votul cetăţenilor, în perioada 1 - 15 septembrie 2017.    

Toate informaţiile relevante privind implementarea şi finanţarea proiectelor prin intermediul Bugetului Civil pot fi obţinute pe pagina web oficială a Primăriei, www.chisinau.md, la rubrica „Buget Civil Chişinău"