21:51:46 19.04.2024
Stiri

Ai probleme cu TIROIDA? Trebuie să încerci acest remediu. Îl poţi face la tine acasă

Știri 25.07.2017 08:02 Vizualizări2131 Autor: Ziarul National
Ai probleme cu TIROIDA? Trebuie să încerci acest remediu. Îl poţi face la tine acasă Sursa: realitatea.net


Bolile asociate glandei tiroide afectează o mare parte din populație, dar în special femeile, din cauza modificărilor hormonale cu care acestea se confruntă frecvent.

Una dintre principalele funcții ale glandei tiroide este secreția de hormoni: tiroxina (T4) și triiodotironina. Un bun echilibru al acestor hormoni se reflectă direct în metabolismul nostru. Astfel, orice modificare în funcționarea glandei tiroide va determina apariția hipertiroidismului sau hipotiroidismului, două boli care necesită tratament special și o schimbare a stilului de viață.

Totodată, remediile naturiste sunt de mare ajutor în ceea ce privește reglarea glandei tiroide. Un astfel de remediu este cel cu miere și nuci!

Nucile reglează funcția glandei tiroide

Nucile au numeroase beneficii pentru sănătate și trebuie incluse în alimentația noastră. Printre beneficiile consumului de nuci amintim reglarea nivelului de colesterol, însă multe persoane nu știu faptul că acestea ajută, de asemenea, la reglarea glandei tiroide. Iată de ce!

– Nucile sunt bogate în seleniu, un oligoelement esențial care reglează glanda tiroidă și ajută la buna metabolizare a hormonilor în organism.

– Lipsa de seleniu în organism are drept consecințe diminuarea nivelului de iod, implicit declanșarea hipotiroidismului;

– Pe de altă parte, în cazul în care suferi deja de o inflamare a glandei tiroide, este recomandat să se consume între 15 și 30 de grame de nuci zilnic. Se vor consuma nuci verzi, căci acestea conțin cele mai mari cantități de seleniu.

Beneficiile mierii pentru glanda tiroidă

Mierea naturală este o adevărată comoară pentru sănătatea corpului. De exemplu, consumul regulat de miere energizează organismul, susține funcțiile creierului și sprijină buna funcționare a ficatului. Astfel, dacă acestea din urmă funcționează bine, glanda tiroidă nu va avea de suferit.

Totodată, trebuie să fim conștienți că glanda tiroidă este expusă la factorii de mediu și că toxinele din aer și alimente pot afecta funcționarea optimă a acesteia.

Drept urmare, consumul regulat de miere ajută la detoxifierea organismului, în timp ce furnizează corpului substanțe nutritive 100% naturale. În plus, mierea stimulează secreția de acizi grași Omega-6 care, la rândul lor, reglează procesele hormonale ale organismului. Nu în ultimul rând, mierea este un substitut excelent pentru zahăr.

Remediu cu miere și nuci pentru reglarea glandei tiroide

Iată de ce ingrediente ai nevoie:

– 40 nuci verzi;
– 1 kilogram de miere pură 100% naturală (care să nu conțină zahăr);
– 1 borcan mare de sticlă, cu închidere etanșă.

Mod de preparare:

– Se taie nucile verzi pe jumătate cu tot cu coajă (posibil doar în cazul nucilor verzi). Dacă alegi nuci normale, se îndepărtează coaja și se păstrează doar miezul;
– Se pun nucile în borcanul de sticlă și se adaugă mierea;
– Amestecul se ține la macerat timp de o săptămână, iar apoi se pot consuma în fiecare dimineață, mai precis câte două lingurițe (15 grame);
– De asemenea, amestecul se poate consuma și seara alături de o felie de pâine de secară.

Sursa: realitatea.net


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md