Actualitate

Se întâmplă în Capitală: Un drum naţional este în pericol de a fi distrus de ape

Potrivit Administraţiei de Stat a Drumurilor (ASD) în afară asigurarea stabilității terasamentului se efectuau şi lucrări pentru colectarea și evacuarea apelor pluviale și freatice pe sectorul adiacent drumului, deoarece acestea provoacă eroziunea terasamentului drumului și pun în pericol însăși existența acestei artere.

Conform proiectului, perioada de executare a lucrărilor este de opt luni și urmează a fi finalizate până la sfârșitul anului 2017. Executorul lucrărilor este SC Neledimpex SRL, iar proiectant – Intexnauca. Lucrări stopate din cauza procedurilor birocratice "La etapa actuală, lucrările sunt stopate, în calea desfășurării cu succes a lucrărilor, apărând niște impedimente birocratice care pun în pericol atât existența acestui drum național ca o cale importantă de transportare a mărfurilor și pasagerilor, cât și traficul rutier din municipiul Chișinău", anunţă ASD.

Potrivit ASD, de vină este tergiversarea procesului de delimitare a terenului necesar pentru deservirea lucrărilor pe șantier, lucru care a impus suspendarea lucrărilor pe o perioadă nedeterminată, iar acest lucru poate agrava și mai mult situația drumului și a proiectului în general. "Pentru deservirea șantierului și executarea lucrărilor în ravena (rîpa) formată de-a lungul drumului național, este nevoie de defrișarea acestui teren, lucru interzis de Inspectoratul Ecologic de Stat, care ar trebui să elibereze o autorizație în acest sens", susţine Administraţia de Stat a Drumurilor. 

Mold-street.com

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *