Chirtoacă le scrie europenilor, atașând o poză cu pisica din Germania: „Procuratura a dat bir cu fugiţii”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Edilul capitalei Dorin Chirtoacă, aflat în arest la domiciliu având statut de învinuit întru-un dosar privind parcările cu plată din municipiu, le-a scris o scrisoare partenerilor europeni, în care se plânge pe procurorii care îi instrumentează dosarul.

„Astăzi m-am prezentat la procuratură pentru a continua studierea materialelor dosarului așa cum am fost chemat vineri, 21 iulie. În loc să-mi fie prezentate materialele, mi s-a adus la cunoștință că procurorul de caz a plecat în concediu, iar dosarul este trimis în judecată, cu încălcarea legii, fără să avem posibilitatea să-l studiem până la capăt și fără să vedem pe video confruntările, alte materiale etc. Apoi, conform CPP trebuia să formulăm cereri, demersuri, întrebări”, anunţă Chirtoacă.

Acesta anunţă că „neavând alte mijloace de comunicare, în semn de protest față și de acest abuz”, publică scrisoarea adresată partenerilor externi cu privire la acest caz, precum și poza cu pisica din Germania, din anul 2014, care figurează ca probă la dosar.

„Nu am nimic cu cei care se ocupă propriu-zis de dosar, probabil își fac doar meseria, dar toate luate împreună, așa cum este descris și în scrisoarea de mai jos, arată cu totul altceva, decât se pretinde a fi… „, spune Dorin Chirtoacă.

Scrisoarea este adresată Uniunii Europene, Consiliului Europei, Ambasadei SUA în Republica Moldova.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...