(vox) Prima zi de admitere. Cu ce impresii au venit viitorii studenți să depună actele la universități

utm2

Rânduri enorme la centrele de admitere în cadrul universităților din țară și un soare arzător, în aceste condiții sunt nevoiți să-și petreacă timpul sute de tineri care au venit să depună actele. An de an proaspeții absolvenți fac cozi în primele zile de admitere, iar una dintre cele mai cotate instituții este UTM, acolo unde am mers să discutăm cu tinerii care au ales ziua de azi pentru depunerea actele la facultăți. Deși au venit dis-de-dimineață pentru a fi primii, mai au încă mult de așteptat. Cu toate acestea, viitorii studenți sunt entuziasmați, ceea ce îi ajută să suporte până și căldura de afară.

UTM oferă oportunitatea de a înmatricula aproximativ 3500 de studenți la 64 de specialități.

„Am absolvit colegiu cu o medie destul de bună și am hotărât să-mi continui studiile pentru un viitor mai bine definit în viață, deoarece diploma de la universitate este mai cotată, dar și studiile sunt de o calitate superioară. Am ales Facultatea Calculatoare, Informatică și Microelectronică, pentru că e ceea cu ce vreau eu să mă ocup pe viitor și mă visez să o fac în Republica Moldova, dar nu știu pe cât de posibil va fi aceasta”, spune viitorul student, Radu Popușoi.

„Nu știu de ce am hotărât să depun actele la UTM, dar voi urma cursurile în cadrul Facultății Tehnologia Alimentelor. Mă gândeam să-mi încerc norocul peste hotare, dar nu am suficiente resurse materiale pentru a o face și oricum vreau să rămân acasă, în Republica Moldova, pentru că te poți dezvolta și aici dacă ești suficient de perseverent”, spune Vladimir, unul din absolvenți.

utm18

„Vreau să obțin cunoștințe într-un domeniu care nu va expira pe viitor, care mereu va fi întrebat pe piața muncii, din aceste motive vreau să studiez la Facultatea Calculatoare, Informatică și Microelectronică, specialitatea Microelectronică și Nanotehnologii. Cred că și în Moldova poți să faci studii de calitate înaltă, iar dacă depui ceva efort vei fi apreciat și ai suficiente șanse să aspiri la un salariu decent”, menționează absolventul Ion Cîrnov.

„Specialitatea pe care doresc s-o aleg, încălzirea cu apă, este aici, la UTM, cel puțin din câte m-am documentat eu, nu am mai găsit-o în cadrul altor universități. După ce absolvesc, nu mă văd în Moldova, vreau să lucrez peste hotare, păcat că nu am posibilitatea acum să studiez de partea cealaltă a graniței”, zice viitorul student, Victor Suroceanu.

utm16

„Vreau să fiu programator, iar unul dintre cele mai mari plusuri pentru mine, este că facultatea nu e departe de casă. Sper, după ce absolvesc, să am un loc de muncă la noi în țară, pentru că nu-mi doresc să plec”, spune proaspătul absolvent, Andrei Tudose.

Depunerea cererilor de participare la concursul de admitere se va desfășura în perioada de 24 iulie – 31 iulie, iar anunțarea rezultatelor preliminare se va face la 1 august. Pentru a vă vedea în listele finale, afișate la 5 august, trebuie să depuneți actele în original în perioada de 1 august – 4 august.

Într-un articol anterior pe #diez, află cum se desfășoară prima zi de admitere la mai multe universități din municipiu, în imagini.

Taguri: #Admitere 2017
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente