Detalii privind incendiul de pe stadionul republican// VIDEO

Incendiul de pe Stadionul Republican, unde a luat foc depozitul de crengi și arbori, putea fi provocat din cauza unei incendieri accidentale sau intenționate, consideră viceprimarul Nistor Grozavu.

În zona de izbucnire este în apropiere de tocător. Poate a rămas ceva să mocnească de cu seară, deşi acolo nu s-a lucrat duminică. Sau poate cineva a aruncat ceva din întâmplare”, a menţionat viceprimarul la şedinţa operativă a Primăriei.

Totodată, acesta a lăsat să se înţeleagă că înclină spre versiunea a doua. ” Dacă ar fi fost vorba despre boschetari, atunci incendiul ar fi izbucnit dinspre strada București, acolo unde sunt nişte arbuşti şi unde aceștia înnoptează. Cel mai probabil însă cineva a aruncat ceva din întâmplare”, a declarat Nistor Grozavu.

Pe de altă parte, şeful Asociaţiei Spaţiilor Verzi Eliferie Hăruță a menţionat că, în opinia sa, este vorba despre o incendiere intenţionată.

Părerea mea personală- este mâna cuiva. Sunt doi oameni care păzesc teritoriul respectiv-unul este angajat de stadionul republican, celălalt de agentul economic, căruia îi aparţine tocătorul. La ora 1.00 ei au făcut un ocol al teritoriului. Totul era bine, iar la ora 4.00 s-a întâmplat ceea ce s-a întâmplat”.

Totodată, acesta a spus că tocătorul care se afla pe stadion a fost deteriorat în urma incendiului, focarul fiind în imediata apropiere a instalației.

De notat că șeful adjunct al Direcţiei Situaţii Excepţionale a municipiului Chişinău, Liviu Mîrzenco, a menţionat că deocamdată nu se cunoaște cauza exactă a izbucnirii focului. Urmează a fi stabilite toate circumstanţele producerii incendiului. El a precizat că aproximativ 40% din crengile depozitate au fost afectate.

Precizăm un incendiu s-a produs azi-dimineață la stadionul republican, unde a luat foc  crengile și arborii, rupţi în urma intemperiilor din aprilie. La faţa locului au intervenit 17 autospeciale și 80 de pompieri.

[youtube id=”lH9yV1Wk838″ start=”0″]

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.