Reacția SUA față de decizia Parlamentului de a vota schimbarea sistemului electoral: „Suntem dezamăgiți”

m-241
Foto: moldova.org

După oficialii europeni, și ambasada SUA a venit cu o reacție la proiectul de lege cu privire la modificarea sistemului electoral, votat în lectură finală în Parlament.

SUA declară că este dezamăgită de decizia Parlamentului și a Guvernului Moldovei de a ignora recomandările Comisiei de la Veneția cu privire la modificarea sistemului electoral. „Adoptarea noului sistem electoral pune la îndoială obiectivul declarat al Guvernului de a oferi Moldovei un viitor european și democratic”, mai spun oficialii, care asigură faptul că vor continua să lucreze cu partenerii, societatea civilă pentru a menține viu acest obiectiv.

„The United States is disappointed by the decision of Parliament and the Moldovan government to disregard the most important Venice Commission and OSCE/ODIHR recommendations regarding its revised electoral code.

Adoption of the revised code calls into question the government’s stated goal of a democratic and European future for the people of Moldova. We will continue to work with all stakeholders, including civil society, to make Moldova’s European future a reality.”

Votul de joi, 20 iulie, din Parlamentul Republicii Moldova pentru implementarea modificărilor la Codul Electoral vine în directă contradicție cu recomandările recente ale Comisiei de la Veneția și ale Biroului OSCE pentru Instituții Democratice și Drepturile Omului. Aceasta este și declarația înaltului reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe și politică de securitate, vicepreședintele Comisiei Europene Federica Mogherini şi a comisarului european pentru politica europeană de vecinătate și negocieri pentru extindere Johannes Hahn.

Legea privind schimbarea sistemului electoral a fost deja publicată în Monitorul Oficial.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente