Peste 6000 de oameni s-au adresat într-o singură zi la corturile anticaniculă// VIDEO

Peste 6000 de oameni s-au adresat pe parcursul zilei de ieri la punctele de reabilitare instalate de salvatori în țară. Persoanele au avut parte îngrijiri calificate și s-au protejat de caniculă în orele de vârf.

Angajații Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale au dublat numărul corturilor în municipiul Chișinău. Astfel în parcurile capitalei au mai fost instalate alte 4 puncte. În total în țară salvatorii au amenajat 17 corturi, iar în intervalul orelor 10.00 – 18.00 oamenii pot beneficia de apă și îngrijiri calificate.

Conform informațiilor Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale al MAI până la moment puncte de reabilitare sunt instalate în municipiile Chișinău, Cahul și Bălți, dar și raioanele Căușeni, Călărași, Ungheni, Strășeni și Comrat. Acestea vor funcționa pe parcursul zilelor cu temperaturi toride.

[youtube id=”Lgz97IrwvhQ” start=”0″]

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.