09:57:49 16.04.2024
Stiri

Anunţul lui Putin privind o candidatură pentru un al patrulea mandat de preşedinte

Știri 22.07.2017 19:00 Vizualizări2087 Autor: Ziarul National
Anunţul lui Putin privind o candidatură pentru un al patrulea mandat de preşedinte


Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat, vineri, că nu a luat o decizie privind candidatura la alegerile prezidenţiale din 2018, dar nu intenţionează să modifice Constituţia în vederea scrutinului, relatează site-ul agenţiei Tass, citat de Gandul.

În cadrul emisiunii „Serious Talk with Vladimir Putin", desfăşurată la centrul educaţional pentru copii supradotaţi din Soci, preşedintele Rusiei nu a exclus o candidatură la alegerile prezidenţiale din 2018 şi nu intenţionează să modifice Constituţia privind limita de mandate în fruntea statului.

„Nu am decis încă dacă ar trebui să-mi continui activitatea în această calitate. O să văd, alegerile vor avea loc în 2018. Mai este timp până la cursa electorală. La un moment dat, trebuie să mă retrag. Constituţia stipulează o limită de mandate în funcţia de preşedinte. Am avut posibilitatea să modific Constituţia şi chiar mi s-a cerut să o modific în timp util. Nu am făcut acest lucru şi nu mai intenţionez să îl fac", a spus Vladimir Putin.

Conform Constituţiei ruse, o persoană nu poate să fie preşedinte al ţării mai mult de două mandate consecutive. Vladimir Putin a fost ales în fruntea ţării în 2012, iar înainte de acest mandat a fost preşedintele Rusiei, vreme de două mandate, între 2000 şi 2008. În 2008, mandatul unui preşedinte al Rusiei a fost crescut de la patru la şase ani.

Pe de altă parte, Putin a comentat că Ucraina este sufocată de corupţie, prezentă chiar şi în cadrul guvernului de la Kiev.

„Noii politicieni din Ucraina au venit la putere. Şi ce au reuşit? Corupţia a crescut. Ucraina se sufocă din cauza acestei corupţii, care porneşte de la eşaloanele cele mai înalte ale puterii şi până jos. Au preluat mandatul sub motto-ul luptei împotriva corupţiei, dar nu este suficient să strigi <<Opriţi hoţii!>> ... nici ei n-ar trebui să fure", a spus Putin.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md