Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Decizia Judecătoriei Chișinău în privința…

Decizia Judecătoriei Chișinău în privința referendumului de demitere a lui Chirtoacă inițiat de socialiști

Ieri, 21 iulie 2017, Judecătoria Chișinău a acceptat listele de semnături pentru demiterea lui Dorin Chirtoacă și, astfel, a dat undă verde organizării unui referendum local de demitere a primarului general al Capitalei. Decizia însă nu este una finală, ea putând fi atacată la Curtea de Apel Chișinău în termen de 15 zile.

„Se admite parțial demersul grupului de inițiativă pentru colectarea semnăturilor de petrecere a referendumului local privind revocarea din funcție a primarului general al municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă. Se constată faptul colectării a 75 442 valabile pentru desfășurarea referendumului local privind revocarea din funcție a primarului general al municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă, se exclud din listele de subscripție 1787 de semnături ca fiind nevalabile. Se acceptă propunerea de desfășurare a referendumului local privind revocarea din funcție a primarului general al municipiului Chișinău. Dorin Chirtoacă. Se transmite nota informativă privind rezultatele verificării listelor de subscripție Consiliului Electoral Chișinău și Comisiei Electorale Centrale”, se spune în încheierea judecătoriei Chișinău, care este cu drept de recurs la Curtea de Apel Chișinău în termen de 15 zile de la pronunțare .

Tatiana Iovu, avocata lui Dorin Chirtoacă, a declarat imediat după pronunțarea deciziei judecătorilor că va ataca hotărârea instanței: „Evident că o să atacăm încheierea instanței deoarece o considerăm incorectă, neîntemeiată și ilegală”. De cealaltă parte, consilierul socialist Ion Ceban, liderul grupului de inițiativă care a colectat semnăturile pentru demiterea primarului a declarat că instanța de judecată „a luat decizia pe care în mod normal trebuia s-o ia”.

Grupul de inițiativă organizat de Partidul Socialiștilor a fost înregistrat prin decizia Curții de Apel din 27 aprilie curent, iar procesul de colectare a semnăturilor privind organizarea și desfășurarea referendumului de demitere a primarului general Dorin Chirtoacă, a fost inițiat pe 11 mai.

Citiți și: Cauza penală de învinuire a lui Dorin Chirtoacă este trimisă în judecată. Procurorii solicită suspendarea din funcție a primarului mun. Chișinău