Ducii de Cambridge s-au deplasat cu trenul din capitala Germaniei până la Hamburg, fiind însoţiţi în călătorie de copiii lor George şi Charlotte, de 3 şi 2 ani.

Ei au fost întâmpinaţi de primarul Hamburgului, Olaf Scholz, care i-a însoţit la Muzeul maritim internaţional, unde li s-a arătat un model al iahtului regal Britannia, fostul iaht regal al reginei Elisabeta a II-ea, bunica lui William. Prinţul William a caracterizat modelul, finalizat în urmă cu două zile de muzeu, drept "minunat, uimitor". Iahtul reginei a fost scos din folosinţă în urmă cu două decenii.

Cuplul regal s-a întâlnit cu mai mulţi oameni de ştiinţă ale căror cercetări se axează pe sustenabilitatea marină, într-o perioadă de schimbare pentru mări şi oceane.

Primarul Scholz i-a însoţit apoi pe William şi Kate la recent finalizata sală de concerte Elbphilharmonie, unde au asistat la un concert susţinut de 350 de copii din cartiere defavorizate, care a inclus fragmente din simfonia a 5-a de Beethoven.

Ducii de Cambridge au avut apoi o scurtă întâlnire cu admiratorii în faţa sălii de concerte, părăsind locul la bordul unei maşini. Ei urmau să se mai deplaseze vineri şi la o fabrică a Airbus pentru a se întâlni cu ingineri în pregătire.Cuplul se va întoarce la Londra la timp pentru a sărbători aniversarea de patru ani a fiului lor George, sâmbătă.