Candu, către Rogozin: Suntem, de obicei, o naţiune paşnică, dar ştim să ne apărăm interesele

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

După votarea în cadrul şedinţei de astăzi a Parlamentului a unei declaraţii cu privire la retragerea trupelor ruseşti din stânga Nistrului, preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, a transmis din prezidiul forului Legislativ un mesaj către vicepremierul rus Dmitri Rogozin. În acest fel, spicherul a răspuns unui mesaj pe Twitter al oficialului rus, spunând că „noi suntem, de obicei, o naţiune paşnică, dar ştim să ne apărăm interesele”.

„Domnul Rogozin, într-un fel, ne-a trimis nouă pe Twitter salutări, că, chipurile, noi ne pregătim de război. Vreau să-i transmit mesajul nostru că noi suntem, de obicei, o naţiune paşnică, dar ştim să ne apărăm interesele”, a declarat Andrian Candu.

Vedeţi şi: (DOC) Ce prevede declaraţia Parlamentului privind retragerea trupelor ruse din Transnistria, care a nemulţumit socialiştii. Iată ce i se cere preşedintelui Igor Dodon

Astfel, în calitate de „răspuns”, preşedintele Parlamentului şi-a cerut permisiunea de a semna declaraţia votată astăzi. „Asta pentru domnul Rogozin, ca un mesaj”, a mai spus Candu.

Vedeţi şi: Socialiştii preşedintelui Igor Dodon, traşi pe sfoară de PD şi PPE, la doar o zi după votul comun privind modificarea sistemului electoral

Nu este foarte clar la care anume mesaj s-a referit Candu, dar se pare că este vorba despre redistribuirea de către vicepremierul rus a unei ştiri de acum zece ani (din 27 februarie 2007), cu titlul „Georgia vrea modificarea pacificatorilor în Abhazia”, însoţită de mesajul: „Apropo, Parlamentul Georgiei la fel, înainte ca militarii lor să atace Osetia de Sud şi pacificatorii noştri, a cerut scoaterea lor”.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...