Observatorul seismografic din Kandilli a confirmat că s-a înregistrat un val de aproape un metru înălţime pe coasta din Bodrum, un oraş turistic cu port recreativ.

Unele ambarcaţiuni au suferit pagube sau au fost acoperite pe jumătate cu apă, în timp ce aproximativ 60 de maşini au fost târâte de valul care în unele zone a intrat pe uscat câteva sute de metri.

Alte pagube au fost înregistrate de magazinele de ceramică de pe litoral sau de barurile, care au fost invadate de ape şi care au provocat mai multe fisuri în clădiri, notează presa locală.Guvernatoarea provinciei Mugla, Esenguli Civelek, a confirmat postului NTV că nu există victime.

Aproximativ 80 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, din cauza unor leziuni, majoritatea uşoare. Leziunile au fost provocat de faptul că au sărit pe geam sau din balcoane la momentul cutremurului, potrivit NTV.

După primul seism, survenit la 22:31 GMT, s-au înregistrat circa 150 de replici dintre care 16 au depăşit magnitudinea de 4 grade, potrivit datelor publicate pe site-ul observatorului din Kandilli.

Observatorul seismografic a revizuit estimarea sa iniţială a cutremurului de 6,3 grade, majorând-o la 6,5 grade, informează NTV.