Procurorii cer o sentinţă mai aspră pentru autorii omorului mamei lui Dumitru Ciubaşenco

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Procuratura consideră ilegală sentinţa instanţei de judecată, prin care un cuplu de concubini din capitală a fost condamnat la pedepse prea blânde pentru omorul unei bătrâne. Este vorba de mama jurnalistului Dumitru Ciubaşenco, actual vicepreşedinte al „Partidului Nostru”, iar crima a avut loc în ziua de 25 noiembrie 2014, pe strada Dimo din capitală, când un vecin de-al victimei, împreună cu concubina sa, au pătruns în locuinţa femeii.

În urma unui conflict, bătrâna, în vârstă de 75 de ani a fost lovită cu un scaun, decedând pe loc.

Inculpatul, în vârstă de 55 de ani şi concubina acestuia, în vârstă de 31 de ani, au fost învinuiţi de procurori de comiterea omorului intenţionat, săvârşit cu deosebită cruzime şi au solicitat condamnarea celor doi la 25 şi, respectiv 20 de ani de detenţie.

Recent însă, prin sentinţa Judecătoriei sectorului Rîşcani, inculpatul a fost condamnat la 13 ani închisoare, iar concubina acestuia – la 2 ani închisoare, cu suspendare, după ce magistraţii au recalificat acţiunile inculpatei conform unui articol mai blând.

Procurorii consideră această sentinţă ilegală şi anunţă că o vor contesta, insistând ca cei doi să fie condamnaţi la pedepse mai aspre pentru omor intenţionat, săvârşit cu deosibită cruzime, comis de către două persoane.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...