Cea de-a III-a ediție a Festivalului Medieval din Moldova va avea loc la începutul lunii septembrie. Află ce activități sunt incluse în program

Untitled

Festivalul Medieval este un eveniment grandios ce reflectă istoria secolelor XII-XVI cu antrenarea și participarea cluburilor de reconstituire istorică și a arcașilor din Republica Moldova și din întreaga Europă. De data aceasta, organizatorii își propun să ne facă o incursiune în lumea antică așa cum nu ni s-a mai întâmplat vreodată.

Vizitatorii vor putea admira paradele cluburilor de reconstituire istorică și a arcașilor, spectacole teatralizate cu trubaduri și cavaleri, lupte înscenate, competiții de trageri cu arcul, dar și o colecție inedită de arme și obiecte medieval expuse în teren și în tarabele medievale. Festivalul Medieval va spori cultivarea interesului pentru mesajul trecutului, tradițiilor și îndeletnicirilor strămoșești, într-un cadru actual, combinând cele mai importante elemente medievale cu condițiile societății contemporane. 

Pentru prima dată, anul acesta, Republica Moldova va găzdui Turneul Internațional de reconstituire a luptelor istorico-medievale. La această competiție vor participa cluburi de reconstituire istorică din întreaga lume ce se vor întrece la nominalizări de lupte, lupte în masă, competiții la trageri cu arcul, autenticitatea taberelor medievale și mule alte activități istorico-distractive.

Turneul Internațional se va desfășura în perioada1-3 septembrie 2017 în cadrul celei de-a treia ediții a Festivalului Medieval urmat de un amplu spectacol muzical unde vor fi antrenate trupe celebre internaționale, spectacol organizat de către Centrul Cultural Vatra- gazda evenimentului.

Festivalul vine cu un vast program artistic. Pe scena mare vor evolua artiști renumiți trupe și bănduri atât din țară, dar și din străinătate – România, Ucraina, etc. Întreg teritoriul va fi cuprins, pe întreaga durată a festivalului de muzică bună a ansamblurilor folclorice ale minorităților etnice din Republica Moldova. Programul se va încheia cu un spectacol nocturn de excepţie cu foc de tabără și fire-show feeric.

În programul evenimentului vor fi incluse o serie de activități distractive:

# Tiroliana

# Tir medieval cu arcul

# Aruncarea de topoare

# Teren de golf

# Darts

# Competiții sportive

# Trasee turistice prin Codrii Moldovei

Distracții pentru copii:

un șir de distracții în Orășelul Copiilor, trambuline, gonflabile, leagăne, căsuța muzeu sec. XIX, în curtea căreia copiii vor admira scene improvizate cu personajele îndrăgite din basmele românești precum Capra cu trei iezi. Aici micuții vor admira spectacole de teatru sau dans create special pentru ei.

Camping City:

#Zonă de colibi special amenajată în stil rustic național, care întrunește toate condițiile necesare (cabine duș, WC) pentru a petrece seri romantice în sânul naturii.

# Loc special amenajat pentru corturi dotat cu condiții necesare, rezervările se fac din timp.

Vino împreună cu familia, colegii, prietenii și trăiește trei zile de epocă medievală- gustă din bunătățurile tradiționale, admiră cavalerii înrolați în lupte și distrează-te la maxim pe fundalul ritmurilor medieval la cel mai mare Festival Medieval din Republica Moldova. Mai multe detalii despre eveniment, le găsești pe pagina de facebook.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente