05:01:46 25.04.2024
Stiri

LIVE // Opoziția, din nou la protest împotriva sistemului mixt. Maia Sandu, mesaj pentru Guvernul României: „Când cu Plahotniuc semnați, pe Dodon îl ajutați”

Politică 21.07.2017 11:55 Vizualizări1548 Autor: Ziarul National
LIVE // Opoziția, din nou la protest împotriva sistemului mixt. Maia Sandu, mesaj pentru Guvernul României: „Când cu Plahotniuc semnați, pe Dodon îl ajutați”


UPDATE 14.18 // Maia Sandu anunță că următorul protest va avea loc pe 30 iulie curent, începând cu ora 12.00, în fața Parlamentului și a îndemnat oamenii să iasă la manifestație „în număr mare”, pentru că doar așa „guvernarea va lua-o la vale”.

UPDATE 13.53 // Maia Sandu a ținut să transmită un mesaj Guvernului României, șeful căruia, Mihai Tudose, se află la Chișinău și urmează să aibă în scurt timp o întrevedere cu spicherul Andrian Candu: „Când cu Plahotniuc semnați, pe Dodon îl ajutați!”. Mesajul a fost preluat și scandat de mulțime minute în șir, precum și „Vrem DNA”.

Vicepreședintele Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, Alexandru Slusari, a menționat că România, UE și alți parteneri de dezvoltare trebuie să conștientizeze că R. Moldova se afundă într-o „râpă”, o „gaură” unde vor fi spălați și furați bani în continuare.

UPDATE 13.45 // Protestatarii au ajuns deja în fața Parlamentului, unde continuă să scandeze împotriva guvernării: „Jos trădătorii”.

UPDATE 12.02 // În acest moment, la protest au venit au ajuns câteva zeci de oameni care scandează „Dodon trădător” și „Plahotniuc, Dodon, la tomberon”.

Partidele de opoziție - PAS, PPDA și PN - au anunțat pentru astăzi, începând cu ora 12.00, un nou protest împotriva sistemului mixt votat ieri în Parlament și promulgat în câteva ore de președintele Igor Dodon.

Protestatarii se vor aduna în fața Reședinței de stat de pe str. Nicolae Iorga, acolo unde își are biroul Igor Dodon.

„Votul coaliției PD-PSRM-PPEM privind schimbarea sistemului electoral poate avea consecințe foarte grave asupra Republicii Moldova. Prin acest act antiemocratic, Plahotniuc a ales perpetuarea la guvernare, în schimbul renunțării de facto la parcursul european al Republicii Moldova. După alegerile prin sistemul mixt, socialiștii vor avea toate pârghiile să denunțe Acordul de Asociere și de jure. Împreună, Dodon și Plahotniuc, îi pun Moldova pe tavă lui Putin”, susține lidera PAS, Maia Sandu.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md