Companiile turistice Koryo Tours şi Young Pioneer Tours au transmis că interdicţia va fi anunţată pe 27 iulie, urmând ca aceasta să intre în vigoare 30 de zile mai târziu.

SUA nu a confirmat informaţiile făcute publice de către agenţiile de turism.

Young Pioneer Tours a fost agenţia prin intermediul căreia studentul american Otto Warmbier a călătorit în Coreea de Nord.

Otto Warmbier fusese repatriat în SUA după ce a fost închis peste un an în Coreea de Nord.

Acesta a decedat din cauza tratamentului îngrozitor şi torturilor pe care le-a îndurat în perioada detenţiei nord-coreene, conform părinţilor săi. Warmbier a aterizat în SUA pe 13 iunie fără să poată vorbi, vedea sau reacţiona la stimulente verbale. La scurt timp după ce a fost repatriat acesta a decedat.

Tensiunile în Peninsula Coreea s-au intensificat de asemenea după ce, la 4 iulie, regimul de la Phenian a testat cu succes o rachetă balistică intercontinentală, despre care experţii spun că ar avea capacitatea de a atinge Alaska sau alte părţi ale coastei de vest a SUA.

Washingtonul a anunţat anterior impunerea unor noi sancţiuni împotriva Coreei de Nord, prin intermediul unei rezoluţii a Consiliului de Securitate al ONU care să vizeze companiile străine ce fac afaceri cu Phenianul.