Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Premierul României vorbește despre deciziile…

Premierul României vorbește despre deciziile luate de autoritățile de la Chișinău

Mihai Tudose, premierul României, efectuează prima sa vizită de lucru în R. Moldova. Oficialul s-a întâlnit cu omologul său premierul Pavel Filip. După discuție, cei doi au făcut declarații în cadrul unei conferințe de presă.

„R. Moldova știe care sunt adevărații săi prieteni și drumul pe care trebuie să mergem, în pofida tuturor declarațiilor dure făcute de unii politicieni. Dincolo de culoarea politică a Guvernelor de la București, atitudinea bună față de R. Moldova nu s-a schimbat niciodată. În cadrul discuțiiei de astăzi, am confirmat interesul comun și susținerea pentru continuarea proiectelor și  parcursului european, precum și interesul  comun de a extinde cooperarea bilaterală comercial-economică. Ne bucură faptul că tot mai multe produse moldovenești se regăsesc pe piața României și tot mai multe investiții românești se regăsesc în R. Moldova”, a declarat Pavel Filip. 

În același timp, Mihai Tudose a menționat că aceasta este prima țară pe care o vizitează după investire a sa la funcția de premier al României. „Guvernul României a confirmat încă o dată că va sprijini dezvoltarea R. Moldova. Vă ajutăm cu ce putem, pentru a ridica nivelul de trai al cetățeniilor R. Moldova. Să știți că cele 96 de microbuze sunt un gest de a oferi copiilor posibilitatea de a avea acces la Educație. Rămânem în continuare un susținător al Moldovei pe plan internațional, dar pentru asta este nevoie de stabilitate”, a sublinita premierul român.

Fiind întrebat ce părere are despre proiectul de lege privind schimbarea sistemului electoral, ce a fost votat și promulgat ieri, Mihai Tudose a remarcat că nu este în drept să se expună. „R. Moldova este un stat independent. Poporul  fiecărei țări decide prin reprezentanții săi din Parlament de ce sistem electoral are nevoie. Nu pot să mă expun pe această temă. Contează să fie un proces democratic, care să ducă la dezvoltarea țării”, a punctat premierul Tudose.

Menționăm că eurodeputat de origine română, Siegfried Mureșan, i-a recomandat premierului român să „ceară clar politicienilor de la Chișinău să retragă modificarea legislației electorale votată ieri, în ciuda avizului negativ al Comisiei de la Veneția și în ciuda tuturor avertismentelor partenerilor europeni”.