Analist politic: Trupele Rusiei, principalul mecanism care afectează neutralitatea Moldovei și atentează la suveranitatea ei

Faptul că Parlamentul a aprobat Declarația privind retragerea forțelor militare ruse de pe teritoriul Republicii Moldova demonstrează că există o opinie majoritară în societatea moldovenească, reflectată de Legislativ prin acest pas. Declarația a fost făcută de către analistul politic Anatol Țăranu, la postul Publika TV.
Țăranu salută aprobarea Declarației și mai spune că trupele ruse trebuie să fie retrase de pe teritoriul Moldovei, pentru că astfel va fi înlăturat unul din mecanismele principale care afectează statutul de neutralitate al țării și reprezintă un atentat direct la suveranitatea ei. ”Declarația adoptată de Parlament este un pas înainte și încă o dată atrage atenția opiniei publice internaționale asupra faptului că Republica Moldova este în situația, când o parte din teritoriul ei este ocupată de forțe străine”, a mai spus analistul politic.
Deputații au aprobat, cu 61 de voturi, Declarația privind retragerea forțelor militare ruse de pe teritoriul Republicii Moldova. Prin acest document, autoritățile de la Chișinău cer Moscovei să-și onoreze angajamentul de retragere a trupelor și munițiilor, care reprezintă o amenințare pentru independența și integritatea teritorială a țării, dar și un risc permanent pentru stabilitatea regională și europeană.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.