Şi asta în pofida protestelor care se desfăşoară la Chişinău, dar şi a semnalelor de alarmă venite de la Bruxelles cu privire la o eventuală stopare a finanţărilor din partea UE pentru ţara noastră, dar o revizuire a Acordului de Asociere RM-UE.

Proiectul de lege a fost votat ieri în lectură finală după doar câteva minute. Au ridicat mâna deputaţii din PD, PSRM şi grupul Leancă.

Potrivit legii, alegerile parlamentare se vor organiza în baza unei circumscripţii naţionale care cuprinde întreg teritoriul Republicii Moldova şi secţiile de votare din străinătate, precum şi în baza a 51 de circumscripţii uninominale, inclusiv constituite pentru localităţile din stânga Nistrului şi peste hotare.

Astfel, 50 de deputaţi vor fi aleşi în circumscripţia naţională, pe liste de partid, în baza votului reprezentării proporţionale.

Proiectul de lege privind votul mixt a fost votat în ciuda criticilor din partea partenerilor de dezvoltare şi protestelor organizate faţă de această iniţiativă legislativă.

Guvernarea de la Chişinău a ignorat avizul negativ al Comisiei de la Veneţia care a evidenţiat mai multe deficienţe în ceea ce priveşte reforma electorală.