08:29:58 23.04.2024
Stiri

O fracțiune din Parlament anunță că va BOICOTA ședințele în plen ale Parlamentului

Politică 21.07.2017 11:15 Vizualizări1834 Autor: Ziarul National
O fracțiune din Parlament anunță că va BOICOTA ședințele în plen ale Parlamentului


Fracțiunea comuniștilor anunță că declară „boicot” ședințelor Parlamentului până la sfârșitul sesiunii de primăvară, fiind nemulțumită de faptul că sistemul electoral a fost modificat, ieri, în mare grabă, în lipsa „unui consens politic”.

„Uniunea politică a democraților și socialiștilor și-a definitivat configurația. Grabnica includere spre sfârșitul sesiunii de primăvară pe agenda Parlamentului a proiectului de modificare a sistemului electoral și votarea lui urgentă – doar timp de 4 minute – în lipsa unui consens politic, în pofida protestelor cetățenilor și a recomandărilor Comisiei de la Veneția, confirmă o dată în plus înțelegerea între Plahotniuc și Dodon, între Partidul Democraților și Partidul Socialiștilor, care au format noua majoritate parlamentară”, se arată în declarația PCRM.

Comuniștii spun că, în perioada de timp rămasă pînă la sfârșitul sesiunii, majoritatea parlamentară „planifică să adopte un șir de proiecte de legi de orientare antisocială, care nu au nimic comun cu interesele majorității cetățenilor țării”.

„De asemenea, se pregătește următoarea farsă a aprobării noii structuri și componențe a Guvernului, în timp ce o asemenea chestiune poate fi supusă examinării doar după demisia actualului Guvern al lui Pavel Filip. Fracțiunea PCRM în Parlament nu are de gând să participe la această bacanală socialist-democrată și, în semn de protest, declară boicot ședințelor Parlamentului până la sfârșitul sesiunii de primăvară. Deputații fracțiunii PCRM își vor continua activitatea lor sistemică în scopul consolidării întregii societăți moldovenești în lupta pentru eliberarea Moldovei”, încheie aceeași declarație.

Menționăm că ședințele în plen ale Parlamentului din actuala sesiune parlamentară vor mai avea loc astăzi și, posibil, mâine.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md