Ești pasionat de ecologie? Participă la „Green Go” – concursul de scurtmetraje care îți oferă șansa să câștigi 500 de euro

cat2017-3-eu2050

Îți pasă de natură? Vrei să fii o parte a unei soluții la provocări? Te simți creativ? Regizează și filmează un scurt metraj despre unul dintre cele trei subiecte și intră în competiția pentru premiul mare.

Anul acesta, concursul propune trei teme principale:

# Build Green, Live Green (Construiește verde, trăiește verde)

Parcurile, grădinile, liniile de copaci, livezile, pădurile au multe beneficii semnificative pentru oameni, deoarece natura ne face mai sănătoși și mai fericiți, ne ajută să fim în formă și ne face mai creativi. În plus, este bine și pentru economie. Deci, ce ne oprește să avem mai multă natură în viața noastră? Investighează rădăcina acestei probleme, subliniază cauzele sale sau arătați-ne o poveste de succes și oferiți o soluție.

# The Last Day On Earth (Ultima zi pe pământ)

Luăm, consumăm și pierdem fără să ne gândim la consecințele acțiunilor noastre. Planeta Pământ ne oferă resurse enorme. Deși enorme, nu nelimitate. În fiecare an, data care marchează ziua în care omenirea va epuiza bugetul natural al ajunge mai aproape. Acum, gândește-te, cum putem ajuta? Putem să mergem cu bicicleta pentru a lucra sau pentru a lua transportul public, putem consuma mai puțină carne sau să devenim vegetarieni, putem folosi mai puțin plastic etc. Spune-ți povestea despre probleme și soluții în filmul tău!

# Your Europe in 2050 (Europa ta în 2050)

Închide ochii și imaginează-ți Europa în 33 de ani … Unde ești? Un loc în care ești fericit să te afli sau de unde vrei să scapi? Cum arata lumea din jurul tău? Analizează problemele cu care se confruntă astăzi Europa: inegalitatea socială, pierderea speciilor de animale și plante, schimbările climatice, poluarea aerului, gestionarea resurselor de apă, deșeurile, zgomotul excesiv și traficul … Trimite viziunea ta despre Europa în 2050, visul sau coșmarul tău într-o formă de film scurt!

Criteriile de selecție sunt:

# Filmele nu trebuie să depășească 4 minute. Cu cât este mai scurt cu atât mai bine. Lungimea ideală: 60-90 secunde.

# Filmele pot fi de orice gen (animație, film de păpuși, documentar, interviuri etc.).

# Trimite fișierul de film original (în orice format de film) cu rezoluție înaltă (cel puțin 720 de pixeli);

# În afară de fișierul de film, trimite următoarele fișiere prin Wetransfer (dimensiunea de până la 2GB) sau prin Air My Bridge (dimensiunea de până la 20GB):

  1. fișier de subtitrare cu coduri de timp în limba engleză (format .srt).
  2. 3 capturi de ecran (screenshot) din filmul scurt (format .jpg);

# Un solicitant poate depune maxim trei filme (pentru fiecare dintre acestea trebuie completat o cerere separată online).

Premiile de care vei beneficia sunt:

# Câștigătorii categoriei: voucher cadou în valoare de 500 de euro într-un magazin online.

# Un premiu public pentru filmul care colectează cele mai multe voturi pe site-ul Green-Go: voucher cadou în valoare de 200 EUR într-un magazin online.

Câștigătorii vor fi anunțați prin e-mail, iar informațiile vor fi disponibile și pe greengofest.eu, de la 23 octombrie 2017, după închiderea votării publice.

Criteriile de jurizare sunt:

# creativitate

# originalitate

# puterea mesajului transmis

# potențialul de impact asupra publicului

# profesionalism

Cum aplici?

Pentru a te înscrie, completează formularul de cerere online până la 1 octombrie 2017.

Pentru mai multă informație, accesează site-ul oficial al concursului.

Autor: Liuba Țobenco

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente