05:20:28 19.04.2024
Stiri

Dodon a împărțit azi nouă ordine și medalii: Cine a luat distincția supremă a R. Moldova

Sport 20.07.2017 18:30 Vizualizări4427 Autor: Ziarul National
Dodon a împărțit azi nouă ordine și medalii: Cine a luat distincția supremă a R. Moldova


De Ziua Mondială a Șahului, marcată astăzi, 20 iulie, președintele Igor Dodon a semnat un decret prin care a conferit nouă ordine și medalii „celor mai buni șahiști” din R. Moldova.

Astfel, Ion Solonar s-a învrednicit de cea mai înaltă distincție a R. Moldova - „Ordinul Republicii”. Solonar este maestru la șah, antrenor emerit, președinte de onoare al Federației de Șah a Republicii Moldova, condusă în prezent chiar de Igor Dodon.

Totodată, „pentru merite deosebite în dezvoltarea şi propagarea şahului, contribuţie substanţială la pregătirea unor sportivi de performanţă şi activitate metodico-didactică şi organizatorică prodigioasă”, Dodon i-a conferit „Ordinul de Onoare” lui Victor Bologan, mare maestru internațional la șah, autor al multor manuale și cărți de specialitate, antrenorul echipei olimpice din Qatar, membru de onoare al Comitetului național Olimpic din Qatar.

De asemenea, Ordinul „Gloria Muncii” a ajuns la Svetlana Haritonova, arbitru internațional, antrenor la Clubul de Șah și Joc de Dame din municipiul Chișinău, dar și la Boris Nevednicii, maestru internațional la șah, multiplu campion național.

Medalia „Meritul Civic” a fost oferită lui Iurii Golotin, antrenor la Clubul de Șah și Joc de Dame „Salut”, președinte al Federației de Șah din raionul Râbnița, și lui Victor Panuș, maestru internațional la șah, antrenor la Școala Sportivă Specializată nr.7 de Șah și Joc de Dame din municipiul Chișinău.

Și câțiva tineri au fost luați în seamă de Dodon. Astfel, Vladimir Menițevici, Andrei Macovei și Ilie Martânovici au primit „Diploma de Onoare” a președintelui Republicii Moldova.

„În calitate de președinte al Federației de Șah din Republica Moldova, voi continua să promovez cu insistență acest joc intelectual vechi prin intermediul căruia au fost educate generaţii întregi. Vom realiza mai multe programe de dezvoltare a șahului și susținere a tinerilor șahiști”, a anunțat Dodon.



Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md