19:18:57 28.03.2024
Stiri

Ghimpu este gata să facă REVOLUȚIE: „Ce, dacă Chirtoacă nu a SEMNAT pentru construcția unui hotel cu 100 de STELE, deja trebuie să-l ÎNCHIZI?”

Politică 20.07.2017 22:45 Vizualizări8209 Autor: Ziarul National
Ghimpu este gata să facă REVOLUȚIE: „Ce, dacă Chirtoacă nu a SEMNAT pentru construcția unui hotel cu 100 de STELE, deja trebuie să-l ÎNCHIZI?”


Liberalul Mihai Gimpu consideră că, așa cum merg lucrurile în dosarul lui Dorin Chirtoacă, atunci sunt toate șansele ca acesta să facă pușcărie. Totuși, Ghimpu a spus că nu va admite acest lucru, iar în cazul în care primarul va fi condamnat, atunci va organiza o „revoluție”.

Chiar dacă zilele acestea spunea că-i bănuiește pe Anatol Șalaru, Igor Dodon și Vlad Plahotniuc că ar sta în spatele arestării lui Chirtoacă, liberalul a îngustat cercul „suspecților”.

„La cum merg lucrurile astăzi, primarul poate să facă pușcărie. Dar eu nu voi admite acest lucru. Voi face revoluție… Eu am tolerat cât am tolerat, dar nu se mai poate așa. Ce, dacă Chirtoacă nu a semnat actele pentru construcția unui hotel cu 100 de stele. atunci trebuie să-l închizi? Am să ridic Bruxelles-ul, Strasbourg-ul, Washington-ul și chiar Moscova dacă va trebui”, a amenințat Ghimpu în cadrul emisiunii „Important”, de la TVC 21, adăugând că va face publice mai multe lucruri ulterior.

Liderul PL a explicat de ce, în opinia lui, judecătorul a refuzat să examineze astăzi decizia de revocare a avocaților în cazul lui Chirtoacă. „Judecătorul a examinat dosarul și a văzut că au fost comise mai multe încălcări și că nu există nicio probă. Europenii cunosc tot despre acest caz. Am fost la Bruxelles, la Strasbourg și Berlin. Tremură lumea. Când tremură lumea, nu mai este stat de drept. Dacă e așa, atunci schimbăm Constituția și scriem în ea că puterea aparține unui singur om și devenim ca statul Cuba”.

De asemenea, Ghimpu l-a înțepat pe Vlad Plahotniuc și în chestiunea cu trecerea la sistemul mixt. Acesta a menționat că nu e bine „ca unul să le spună europenilor: cine sunteți voi, băi”.

„Puterea în UE aparține Partidului Popular European și ALDE. Eu înțeleg că sistemul mixt e colacul său de salvare pentru a menține ceea ce are acum, dar când ești hapsân, cu pâine și apă te îneci și mori mai devreme. Noi nu putem să fim în conflict cu Europa. Cum ei să dea miliarde și să vină unul să le spună: cine sunteți voi, băi”, a subliniat acesta.

Ghimpu nu a uitat nici de președintele Igor Dodon, despre care lasă să se înțeleagă că ar fi controlat de Vlad Plahotniuc. „Chiar credeți că el e președinte? Să fim serioși. Un președinte se stimează pe sine… Spuneți că stă bine în sondaje? Acestea-s sondaje umflate de Plahotniuc, ca el (Dodon n.r.) să creadă că stă bine. Plahotniuc nu dă posibilitatea nimănui să crească ca pe drojdii”, a conchis Mihai Ghimpu.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md