23:40:20 28.03.2024
Stiri

Rogozin SFIDEAZĂ autoritățile R. Moldova: Anunțul făcut pe Twitter

Politică 20.07.2017 12:20 Vizualizări4520 Autor: Ziarul National
Rogozin SFIDEAZĂ autoritățile R. Moldova: Anunțul făcut pe Twitter The Jamestown Foundation


Vicepremierul rus, Dmitri Rogozin, susține că, în pofida refuzului autorităților Republicii Moldova de a permite unor nave militare rusești, cu care oficialul rus urma să ajungă la Chișinău și Tiraspol, să survoleze spațiul aerian moldovenesc, va veni oricum la Chișinău și Tiraspol pentru a participa la manifestațiile dedicate împlinirii a 25 de ani de la desfășurarea trupelor de pace la Nistru.

Totodată Rogozin a subliniat, pe contul său de Twitter, că nu înțelege de ce i-a fost interzis să vină cu avion militar în Republica Moldova.

„Nu am înțeles cine și ce mi-a interzis. Cu siguranță voi veni. Ne vom întâlni cu președintele Republicii Moldova și conducerea rmn”, a mai scris Dmitri Rogozin pe contul său Twitter, citat de radiochisinau.md.

Amintim că autorităţile de la Chișinău au refuzat să acorde avioanelor militare ruse dreptul de a traversa spaţiul aerian al Republicii Moldova şi de a ateriza a în aeroporturile din Chişinău şi Tiraspol „în legătură cu lipsa condiţiilor necesare în acest sens”. Într-o scrisoare oficiala Ministerul moldovean de Externe și-a mai exprimat regretul în legătura cu lipsa unui plan comun de manifestări cu ocazia marcării a 25 de ani de la desfăşurarea operaţiunii de menţinere a păcii la Nistru și a considerat inoportună organizarea unor asemenea evenimente în mod unilateral.

Delegația rusă, în frunte cu Dmitri Rogozin, urma să ajungă în Republica Moldova cu două avioane militare ale forțelor aeriene ale Rusiei.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md