21:20:29 28.03.2024
Stiri

Ce ministere RĂMÂN în noua structură a Guvernului: Filip a prezentat Parlamentului documentul

Politică 20.07.2017 12:40 Vizualizări1980 Autor: Ziarul National
Ce ministere RĂMÂN în noua structură a Guvernului: Filip a prezentat Parlamentului documentul


Premierul Pavel Filip urmează să prezinte, mâine, în Parlament, noua structură a Guvernului, după ce Legea cu privire la Guvern, care prevede reformarea administrației publice centrale, a fost promulgată de președintele Igor Dodon.

Așa cum a anunțat anterior și liderul PD, Vlad Plahotniuc, noul Guvern care ar urma să intre în funcție până la finele acestui an va avea nouă ministere.

1. Ministerul Economiei și Infrastructurii

2. Ministerul Finanțelor

3. Ministerul Justiției

4. Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene

5, Ministerul Afacerilor Interne

6. Ministerul Apărării

7. Ministerul Educației, Culturii și Cercetării

8. Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale

9. Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului

Ministerul Economiei va prelua domeniile de activitate de la Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor și de la Ministerul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, precum și domeniul construcției de la Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, cu modificarea denumirii în Ministerul Economiei și Infrastructurii.

Ministerul Culturii va prelua domeniile de activitate de la Ministerul Educației, de la Ministerul Tineretului și Sportului și domeniul de cercetare de la Academia de Științe a Moldovei, cu modificarea denumirii în Ministerul Educației, Culturii și Cercetării.

Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei va prelua domeniile de activitate de la Ministerul Sănătății, cu modificarea denumirii în Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor va prelua domeniile de activitate de la Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare și de la Ministerul Mediului, cu modificarea denumirii în Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.

După aprobarea de către Parlament a listei ministerelor, Guvernul urmează, în termen de trei luni, să întreprindă măsurile necesare în vederea reorganizării structurii organelor centrale de specialitate ale administrației publice și să prezinte Parlamentului propuneri privind aducerea legislației în vigoare în concordanță cu noua structură a organelor centrale de specialitate ale administrației publice.



Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md