00:51:23 20.04.2024
Stiri

PLDM: Schimbarea sistemului de vot într-o țară poate fi votată în trei minute după un raport scurt și fără nicio întrebare?

Politică 20.07.2017 11:43 Vizualizări1850 Autor: Ziarul National
PLDM: Schimbarea sistemului de vot într-o țară poate fi votată în trei minute după un raport scurt și fără nicio întrebare?


Liberal-democrații din Parlament afirmă că trecerea la sistemul mixt nu este „ceea de ce au nevoie cetățenii”, iar acest proiect a dezbinat și mai mult societatea.

Potrivit deputatului Vadim Pistrinciuc, această lege este nedemocratică, trezește dubii constituționale, fiindcă oamenii care vor candida nu vor putea să-și facă o campanie normală pe teritoriul Transnistriei, va afecta dezvoltarea R. Moldova și deschide calea către „un stat autoritar”.

Deși ni s-a spus, a continuat Pistrinciuc, că este vorba de un „proiect european”, acesta a fost susținut cu ardoare de socialiști, care ar fi principalii beneficiari ai sistemului mixt.

Liberal-democrații acuza și faptul că spicherul Andrian Candu a încălcat drepturile fracțiunii parlamentare când a solicitat o pauză înaintea discutării sistemului mixt și nu i-a fost acordată.

„De aceea fracțiunea a părăsit, în semn de protest, ședința și a ieșit în fața protestatarilor”, a spus deputatul Tudor Deliu.

Acesta a ținut să remarce și graba cu care a fost votat sistemul mixt de către socialiști, democrați și popular-europeni.

„Schimbarea sistemului electoral într-o țară poate fi votată în trei munite după un raport scurt și fără nicio întrebare?”, a remarcat Deliu, acuzându-i pe cei veniți în fața Parlamentului să susțină votul mixt că au venit să-i protejeze pe „hoții și bandiții care vor să se mențină cu orice preț la guvernare”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md