(FOTO) Coreea de Nord lansează un site prin care promovează activităţile turistice din ţară

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Regimul nord-coreean a lansat un site în care promovează activităţile turistice din ţară, precum surful, plimbatul cu bicicleta sau culesul orezului, în timp ce Washingtonul le-a atras atenţia americanilor că turiştii străini îşi sfârşesc uneori vacanţa în închisoare.

Site-ul DPR Korea Tour (http://tourismdprk.gov.kp/), gestionat de Administraţia de Turism Naţional, încearcă să prezinte ţara vizată de nenumărate sancţiuni internaţionale în urma programelor nucleare şi balistice drept o destinaţie ca oricare alta.

Astfel, doritorilor le sunt propuse circuite organizate în diferite regiune, în funcţie de durata sejurului, dar şi tururi tematice, pentru cei în căutarea unei vacanţe ieşite din comun.

Vizitatorii sunt îndemnaţi să meargă pe plajele de pe coasta de est, în special pe Plaja Majon, unde „surful este popular”, în special datorită apei foarte curate.

Site-ul, care are variante în coreeană, engleză, chineză, rusă şi japoneză furnizează şi informaţii practice, în special sfaturi privind deplasarea cu taxiul sau autobuzul în Phenian.

Nu permite, însă, rezervarea unei călătorii şi nici nu oferă o listă cu numele agenţiilor străine care organizează călătorii în Coreea de Nord.

Departamentul american de Stat îşi sfătuieşte cetăţenii să nu meargă în ţara comunistă, din cauza „riscului mare de arestate şi detenţie pentru o perioadă lungă”. Şi alte ţări au transmis avertismente similare.

Şaisprezece americani au fost arestaţi în Coreea de Nord în ultimii ani, inclusiv studentul Otto Warmbier, care a murit, aparent în urma condiţiilor de detenţie. 


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...