(VIDEO) PL înaintea şedinţei Parlamentului privind modificarea sistemului electoral: Ultimul act al siluirii democraţiei RM se va consuma în câteva ore

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

„Ultimul act al siluirii democraţiei Republicii Moldova prin schimbarea sistemului electoral se va consuma în câteva ore”, iar „indiferent de împotrivirea forţelor politice parlamentare şi extraparlamentare, în pofida mesajelor partenerilor externi şi a rezoluţiilor forurilor internaţionale, astăzi va fi schimbat sistemul de vot într-un singur scop – asigurarea perpetuării la guvernare a tandemului PD-PSRM, care conduce azi Republica Moldova”. Cu o declaraţie în acest sens a ieşit înaintea şedinţei Parlamentului de astăzi fracţiunea Partidului Liberal.

Potrivit PL, liberalii nu au cochetat niciodată cu ideea împărţirii Republicii Moldova în circumscripţii uninominale, iar riscurile pe care le comportă această modificare sunt incomensurabile. „Acum Parlamentul este asemănător unui bâlci unde totul se vinde şi se cumpără. Însă, după următoarele alegeri tranzacţiile cu deputaţi vor deveni la fel de captivante ca şi transferurile de fotbalişti de la un club la altul. Cineva va juca un sezon pentru partidul cutare, apoi alt sezon pentru Partidul Democrat, apoi pentru socialişti şi tot aşa mai departe”, se arată în declaraţia PL, dată citirii de către secretarul general al formaţiunii, deputatul Ion Apostol.

Acesta a mai menţionat că „deznodământul ce se va produce în cele ce urmează a necesitat un efort enorm” pentru autorii proiectului. „Cât costă doar desenarea celor 800 de mii de semnături inexistente sau, de exemplu, măsluirea unor sondaje care să indice necesitatea schimbării sistemului electoral. Cu siguranţă, dacă nu ar fi fost presaţi de timp, autorii acestei iniţiative buclucaşe, PD-PSRM, ar fi organizat şi un refeerendum care să ne arate calea corectă şi dreaptă spre un viitor prosper şi luminos”, se mai spune în declaraţia PL.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...