Ducele şi ducesa de Cambridge au ajuns miercuri pe aeroportul din Tegel din Berlin cu copiii lor George şi Charlotte, de 3 şi respectiv 2 ani, venind din Polonia, unde au vizitat oraşul Gdansk din nordul ţării şi un lagăr de concentrare nazist.Vizita a fost interpretată ca un efort a cuplului regal de a îmbunătăţi imaginea ţării lor în contextul tensiunilor fără precedent provocate de ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, notează DPA.

Îmbrăcată într-o rochie albastră, Kate a coborât din avionul privat împreună cu fiica lor Charlotte, în timp ce prinţul William îl ţinea pe George de mână. Copiii au fost însoţiţi la ambasada britanică de bona regală şi nu au luat parte la programul oficial. La puţin timp după aceea, cuplul regal britanic a fost întâmpinat la cancelaria federală de Angela Merkel, care s-a întâlnit prima dată cu William în timpul unei călătorii de anul trecut a prinţului în landul Renania de Nord-Westfalia.

Merkel a anunţat anterior că Brexitul se va afla probabil printre subiectele pe care le vor discuta la masă, în timpul căreia s-au servit trei feluri de peşte. Este vorba despre somon, ton şi cod asortat cu legume, care a reprezentat felul de mâncare principal. La desert, cuplul regal a mâncat iaurt cu căpşuni, potrivit unei surse apropiate de guvernul federal german.

William şi Kate au fost întâmpinaţi de o mulţime care i-a ovaţionat la Poarta Brandenburg, de unde s-au deplasat la Memorialul evreilor ucişi în Europa, aflat în apropiere, unde au efectuat o vizită în compania directorului muzeului, Uwe Neumaerker. Prinţul William a descris memorialul drept "foarte emoţionant".

Cuplul regal urma să mai viziteze miercuri şi un centru de plasament din estul Berlinului şi să aibă o întâlnire cu reprezentanţii Institutului Robert Enke, care încearcă să ridice gradul de conştientizare privind afecţiunile mentale.Cei doi se vor întâlni apoi cu preşedintele Frank-Walter Steinmeier la Palatul Bellevue, reşedinţa sa oficială, şi vor participa la o petrecere la ambasada britanică pentru sărbătorirea împlinirii vârstei de 91 de ani de către regina Elisabeta a II-a, care s-a produs la 21 aprilie.

Joi, cuplul va vizita Valea Neckar din Heidelberg, iar apoi va reveni la Berlin pentru a asista la un concert privat al lui DJ Goldierocks de la Claerchens Ballhaus, o clădire istorică din capitala Germaniei.Vineri, ei se vor deplasa cu trenul la Hamburg pentru a vizita sala de concerte Elbphilharmonie.