Cartea de Aur. Valeriu Guțu, moldoveanul din topul celor mai frumoși bărbați din lume. Cum promovează online modul sănătos de viață

IMG_5267

Redacția #diez și-a propus ca în fiecare săptămână să vă facă cunoscută câte o personalitate inclusă în „Cartea de Aur a Basarabiei și a Republicii Moldova” semnată de Denis Roșca. Astăzi vi-l prezentăm pe Valeriu Guțu, un tânăr model care a reușit să cucerească lumea modei prin felul în care arată. Valeriu a ajuns în top 10 cei mai frumoși bărbați din lume în anul 2014 și continuă să facă modeling, dar pe lângă asta mai are și o varietate de activități social utile și interesante.

A participat la concursul internațional „Mister World 2014”, alături de alți 46 de bărbați din întreaga lume. La acest concurs Valeriu a reușit să obțină cele mai bune rezultate la probele sportive. Iar acum lucrează în calitate de model la o agenție din New York. Este un tânăr foarte activ, călătorește mult, se implică în activități culturale și adoră să petreacă timpul cu familia.

A fost surprins plăcut că a ajuns în Cartea de Aur și consideră că faima este o oportunitate bună de a te afirma, dar această nu trebuie râvnită în exces.

Pentru mine contează calitatea în toate aspectele vieții, iar faima este o oportunitate extraordinară de a-ți exprima mesajul unic și de a te afirma ca personalitate, dar nu trebuie să dorești să obții faimă cu orice scop și în orice circumstanță. Cred că faima este bună dacă ești recunoscut pentru fapte bune și dacă aduci un folos societății.

IMG_5262

 

Valeriu ne-a povestit că sportul și modul sănătos de viață este ceea promovează el, iar dragostea față de acest mod de trai i-a fost inspirată de către tatăl său.

Sportul și modul sănătos de viață este un lifestyle pentru mine. De mic copil am avut un exemplu – tatăl meu, care m-a motivat la activitate și mi-a explicat că acest stil de viața te face sa te simți bine nu numai fizic dar și psihologic, și benefic pentru toate aspectele vieții.

Pe lângă faptul că face modeling, Valeriu a reușit să creeze o comunitate care promovează modul sănătos de viață, acolo găsiți diverse programe de antrenamente și sfaturi utile despre nutriție.

Înțeleg că mulți oameni au nevoie de ajutor în forma de sfaturi, rețete, planuri pentru a-și schimba stilul vieții, de a introduce în propriul program exerciții fizice pentru a deveni mai activi, sănătoși, motivați și inspirați, pentru a avea o viață complet fericită. Așa am creat comunitatea VGFIT – o mișcare spre un mod mai sănătos de viață, este un website și aplicații care conțin programe de antrenamente și sfaturi de nutriție rațională. Website-ul și aplicațiile se bucură de un succes internațional, zilnic primim sute de scrisori de mulțumire și apreciere ceea ce ne face să continuam mai departe să contribuim la însănătoșirea oamenilor.

IMG_5281

Processed with VSCO with f2 preset

Chiar dacă face modeling, industrie în care se pune un accent major pe aspectul exterior, Valeriu consideră că o persoană este cu adevărat frumoasă atunci când are calități lăuntrice demne.

Trăsăturile ce definesc frumusețea unei persoane pentru mine sunt: energia pozitivă, optimismul, capacitatea de a fi înțelegător și recunoscător.”

Acasă, în Moldova, Valeriu ajunge mai rar, deoarece întreaga s-a familie este alături de el în SUA.

Ma strădui sa revin când am posibilitatea, însă din moment ce familia mea s-a mutat cu mine în SUA acasă vin mai rar.

IMG_5264

Valeriu își dorește să crească în continuare atât pe plan profesional cât și personal, visează să-și întemeieze o familie.

Îmi doresc și aspir să continui să mă dezvolt ca persoană pe plan profesional și personal. Consider ca noi rămânem mereu studenți și toată viața învățăm. Îmi doresc în viitor sa creez o familie.

Valeriu a venit și cu câteva sfaturi utile pentru acei tineri care doresc să obțină un succes în viață, la fel cum a făcută și el.

Pentru tinerii care sunt în căutare de sine și își doresc să înceapă o carieră în sport, business sau orice alt domeniu, sfatul este sa muncească, muncească, muncească. Pot să o repet de sute de ori, sunt convins ca munca asiduă va fi răsplătită și va aduce rezultate la final. Sa nu vă fie frica sa înaintați, cel mai mare regret este de a nu face un lucru, mai bine sa-l faci chiar dacă este riscul să greșești. Aveți grija de sănătate, eliminați oamenii negativi din viața voastră, iubiți-vă pe voi înșivă și apoi o sa puteți să-i iubiți și pe cei din jurul vostru, sa trăiți fiecare zi ca și cum aceasta ar fi ultima zi din viață, fără regrete.

IMG_5280

Acest articol a fost inspirat din informația prezentată în „Cartea de Aur a Basarabiei și a Republicii Moldova” de Denis Roșca. Menționăm că această carte include o colecție de peste 1 800 de biografii ale oamenilor născuți la noi sau cu rădăcini basarabene. Cartea poate fi procurată din librăriile „Cartea”, „Făt Frumos”, „Cartier”, „ABC”, „Pro-Noi”, „Librarius”. De asemenea, o mai găsiți pe www.bestseller.md și la autor, la prețul de 1 000 de lei.
Taguri: #Cartea de Aur
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Elena Baranov
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente