Un grup de moldoveni ducea mercur de mii de dolari peste hotare: Erau implicați și 2 foști angajați ai MAI

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Un grup criminal organizat care trecea peste frontiera vamală a Republicii Moldova mercur, în proporții deosebit de mari, a fost depistat de oamenii legii. Aceștia au fost reținuți în flagrant delict cu 1 kg de mercur de circa 12 mii de dolari. Bănuiții riscă până la 10 ani de închisoare

În cadrul urmăririi penale, oamenii legii au stabilit că din gruparea criminală fac parte doi foşti angajaţi ai MAI, un agent al unei companii de asigurări, o persoană neangajată în câmpul muncii, precum şi alte persoane încă neidentificate de organul de urmărire penală.

La data de 10 iulie curent, grupul de procurori ai oficiului Nord al PCCOCS, de comun cu angajaţii SIS au reţinut în flagrant delict membrii grupului criminal, imediat după trecerea frontierei vamale a Republicii Moldova cu Ucraina pe la punctul local de trecere a frontierei de stat „Clocuşna – Sokireanî”, situat în satul Clocuşna raionul Ocniţa.

Bănuiții aveau ascuns în secţiunea roţii de rezervă a portbagajului automobilului de model „Opel Astra”, o cantitate de aproximativ 1 kg de substanţă otrăvitaoare de mercur, care valorează pe piaţa neagră aproximativ 12.000 de dolari americani.

Concomitent, grupul de urmărire penală a descins la mai multe adrese din raionul Ocniţa, efectuând percheziţii în domiciliile şi automobilele membrilor grupului criminal, în cadrul cărora au fost depistate şi ridicate urme ale infracţiunii, arme păstrate ilegal, precum şi mijloace băneşti presupuse a fi obţinute din activitatea criminală.

În rezultatul acţiunilor întreprinse, până în prezent au fost reţinuţi 4 membri ai grupului criminal organizat, cărora le-a fost înaintată învinuirea și aplicată măsura preventivă – arestul preventiv pe un termen de 30 de zile.

În cazul constatării vinovăţiei, persoanele culpabile riscă o pedeapsă sub formă de închisoare de la 3 la 10 ani.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...