Detalii de la şedinţa Biroului Permanent: Doar Inna Şupac şi Iurie Ţap s-au opus introducerii pe ordinea de zi a modificării sistemului electoral

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Majoritatea parlamentară poate vota oricând, până la finele acestei săptămâni, pentru modificarea sistemului electoral în cel mixt, inclusiv sâmbătă, iar unicii membri ai Biroului permanent al Parlamentului care s-au opus introducerii acestui proiect de lege pe ordinea de zi a şedinţei au fost comunista Inna Şupac şi liberal-democratul Iurie Ţap. Despre aceasta anunţă preşedintele fracţiunii PCRM din Parlament, Inna Şupac, prin intermediul paginii sale de Facebook.

Potrivit Innei Şupac, la şedinţa Biroului permanent Andrian Candu a propus să se străduiască de a încheia şedinţele plenare până la finele acestei săptămâni şi, aşa cum a spus ulterior şi în faţa presei, „dacă va fi necesar, atunci şedinţa Parlamentului va avea loc şi sâmbătă, 22 iulie”. Totodată, preşedintele Comisiei juridice, numiri şi imunităţi, Raisa Apolschi, a propus introducerea pe ordinea de zi a acestei săptămâni şi proiectul privind sistemul mixt.

„Chestiunea a fost pusă la vot. Cu majoritatea voturilor, acest proiect a fost inclus pe ordinea de zi. Pentru aceasta au votat şi autorii nemijlociţi ai acestuia – membrii Biroului permanent din partea Partidului Socialiştilor, Z. Greceanîi şi V. Bătrîncea. Singurii care au fost împotrivă din membrii Biroului – eu şi Iurie Ţap”, a scris Inna Şupac pe reţeaua de socializare.

Vedeţi şi: Candu: Parlamentul va lucra joi, vineri şi, dacă va fi necesar, sâmbătă, pentru a adopta modificarea sistemului electoral

Totodată, deputatul comunist a precizat că guvernarea ar putea pune la vot proiectul privind sistemul mixt în orice zi, „fie mâine, fie vineri sau sâmbătă”.

Este de menţionat că Inna Şupac nu a precizat dacă la şedinţa Biroului Permanent de astăzi au fost prezenţi toţi membrii acetuia.

Iată care este componenţa Biroului Permanent:


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...