Încă un partid se alătură protestului de la Parlament; Între timp puterea a instalat o scenă

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Și Partidul Liberal Democrat se alătură protestului care este preconizat joi, în fața Parlamentului, împotriva tentativei coaliției tacite PSRM-PD de a schimba sistemul electoral.

Anunțul a fost făcut de către președintele formațiunii, Viorel Cibotaru, pe o rețea de socializare.

„Guvernarea are o singură temere, nu care cumva să ajungă să dea seama în fața poporului pentru fărădelegile la care s-a dedat. Iată și acum s-au înconjurat din timp cu garduri. De cine vă feriți, domnilor de la guvernare, de cei pe care vreți să-i fericiți cu mixtul? Așa îi aduceți pe deputați mai aproape de popor? Procedați ca întotdeauna, hoțește, pe ascuns. Rușine!”, a scris Cibotaru.

Între timp, în fața Parlamentului a început instalarea unei scene, după ce în această dimineață s-a pus și un gard din metal. Deocamdată nu este clar cine și ce organizează în fața Parlamentului, întrucât nici la Primăria Chișinău nu există vreo solicitare în acest sens.

Potrivit consilierului municipal Ilian Cașu, gardul ar fi fost instalat pentru că fostul viceministru de Interne Ghenadie Cosovan ar dori să organizeze o manifestație în fața clădirii Legislativului, sub denumirea „Credință Patriei”.

Amintim că ieri liderii mai multor partide de opoziție au anunțat că alianța tacită PSRM-PD ar urma ca joi să voteze schimbarea sistemului electoral. Mai mult, puterea ar încerca să aducă la Chișinău mii de bugetari, pregătind transport în acest sens.

Platforma Demnitate și Adevăr, Partidul Acțiune și Solidaritate și Partidul Nostru au anunțat până acum că vor participa la proteste.

La fel au făcut și mai mulți activiști civici și lideri de ONG-uri.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...