Actualitate

Panică în tabăra prorusă: Dodon îl cheamă pe Rogozin în Moldova

Într-o postare pe facebook, Igor Dodon a declarat că au discutat mai multe subiecte de actualitate, vizând desfăşurarea evenimentelor comemorative, consacrate împlinirii a 25 de ani a operaţiunii pacificatoare din regiunea transnistreană a Republicii Moldova, precum şi planurile privind cooperarea în sfera umanitară.

 Vedeți mai jos textul postat de Președinte. 

„Am avut o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Federației Ruse în Republica Moldova, Farit Muhametşin.
Am discutat mai multe subiecte de actualitate vizînd desfăşurarea evenimentelor comemorative, consacrate împlinirii a 25 de ani a operaţiunii pacificatoare din regiunea transnistreană a Republicii Moldova, precum şi planurile privind cooperarea în sfera umanitară.
O discuţie detaliată a avut loc pe marginea vizitei în Moldova a domnului Dmitri Rogozin, viceprim-ministru al Guvernului Federaţiei Ruse, co-preşedinte al Comisiei interguvernamentale moldo-ruse, preconizată prealabil pentru finele lunii iulie, curent.

În mod aparte am vorbit despre demararea activităţii postului vamal comun moldo-ucrainean „Cuciurgan – Pervomaisk”. În calitatea mea de Preşedinte al Republicii Moldova, am declarat că sunt categoric împotriva înrăutățirii situației pentru locuitorii Transnistriei. Am reiterat că structurile corespunzătoare ale puterii executive din Moldova vor acționa în conformitate cu legislaţia în vigoare ca să excludă orice prejudicii economice, financiare sau de altă natură atît pentru locuitorii Transnistriei, cît şi pentru agenţii economici din regiune. Am subliniat că în cazul apariţiei unor probleme, în scopul de a reacţiona cît mai operativ, consilierul Preşedintelui Moldovei în domeniul economic va ţine mereu legătura cu partenerii din Transnistria.

De asemenea, am discutat unele aspecte privind programul de pregătire comună, în cadrul celor mai prestigioase universităţi din Federaţia Rusă, a cadrelor calificate pentru Republica Moldova.
Dialogul va continua.”

Amintim că ultima vizită oficială a Vicepremierul rus, Dmitrii Rogozin, a fost în perioada 10-11 octombrie 2016.

Timpul.md 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *