Moldova ar putea găzdui Campionatul European de lupte pentru tineret în 2019

media_140351204116859000

Președintele Federației Europene de Lupte, Tzeno Tzenov spune că Moldova are șanse mari să găzduiască Campionatul European de lupte printre tineret în 2019. Decizia va fi luată în luna septembrie, contracandidata Moldovei fiind Spania. Oficialul bulgar, care este și vicepreședintele Federației Mondiale de lupte, a venit pentru prima dată în țara noastră.

„Șansele sunt importante în condițiile în care luptătorii moldoveni au rezultate bune pe arena internațională. Eu și colegii mei vom încerca să-i oferim această șansă Moldovei de a găzdui un Campionat European printre juniori. Cunosc posibilitățile Federației voastre și a președintelui și sunt convins că cu implicarea statului veți putea găzdui o competiție de asemenea anvergură”, a declarat președintele Federației Europene de Lupte, Tzeno Tzenov.

„În calitate de președinte CNOS mă bucur foarte mult că avem susținere de la domnul Tzeno Tzenov și sper să organizăm această competiție și să avem evoluții cât mai bune. Va fi o poziție foarte bună pentru popularizarea sportului, pentru modul sănătos de viață, pentru educarea tinerei generații. Noi dacă tindem să ne îndreptăm și să aderăm la Uniunea Europeană atunci anume prin acțiuni de genul acesta. În Moldova sunt oameni capabili să creeze lucruri bune. E necesar să contribuim la dezvoltarea sportului”, a spus președintele CNOS, Nicolae Juravschi.

„Vrem să aducem Campionatul European la lupte libere, greco-romane și feminine în 2019 și o să ne străduim să realizăm acest lucru”, a afirmat președintele Federației Moldovenești de Lupte, Victor Peicov.

În 2019, Moldova va organiza și Campionatul European de haltere printre tineret.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente