17:09:21 29.03.2024
Stiri

Numărul cetățenilor R. Moldova cetățenia ROMÂNIEI este în continuă CREȘTERE. Cine se opune UNIRII celor două state românești

Știri 19.07.2017 10:00 Vizualizări10201 Autor: Ziarul National
Numărul cetățenilor R. Moldova cetățenia ROMÂNIEI este în continuă CREȘTERE. Cine se opune UNIRII celor două state românești facebook


Aproape 600 de mii de cetățeni ai R. Moldova și-au redobândit în ultimii ani și cetățenia română, iar tendința este în continuare în creștere. O declarație în acest sens a fost făcută pentru postul de radio Vocea Basarabiei de către Excelența Sa, Ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță.

Ambasadorul Ioniță s-a referit și la reunirea celor două state românești, iar în acest sens a explicat unde se află problema.

„Cred că dacă s-ar pune problema respectivă în Parlamentul de la București, votul ar fi, în mare majoritate, unul pozitiv. Dacă însă i-am întreba pe politicienii de la Chișinău, rezultatul ar fi cu totul altul”.

Ambasadorul României a mai adăugat că are tot respectul față de cetățenii din Basarabia deoarece, în istoria lor zbuciumată, doar de două ori au avut posibilitatea să se exprime liber în ceea ce privește destinul lor: în 1918, când Sfatul Țării a decis ca Basarabia să revină la România Mare și la declararea independenței. În toate celelalte perioade, Basarabia a fost subiect de negociere politică între marile puteri.

„De-a lungul istoriei, acești oameni harnici au fost supuși unor politici brutale de rusificare, de deznaționalizare, de mutare forțată către alte azimuturi. Cu toate acestea, oamenii și-au păstrat istoria, tradițiile și limba. Este un lucru minunat ce dovedește un grad foarte mare de reziliență din partea cetățenilor și o conștiință sănătoasă. Viitorul acestui stat depinde doar de oamenii acestui stat”, a conchis Daniel Ioniță.

La 6 iulie curent s-a împlinit un an de când Daniel Ioniță își exercită funcția de Ambasador în R. Moldova.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md